Ocolul Silvic Valea Cibinului – Săliște, reper în cadrul manifestărilor desfășurate sub egida „Lunii plantării arborilor“

 

Cu ocazia derulării acțiunilor dedicate „Lunii plantării arborilor“, Direcția Silvică Sibiu, prin Ocolul Silvic Valea Cibinului – Săliște, în colaborare cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu, au desfășurat activități de plantare de puieți, în zona Păltiniș.

Acțiunea a avut loc în data de 12 aprilie 2017, fiind prezent un detașament de 37 militari voluntari în frunte cu lt. col. Mandache Radu Adrian. Cu această ocazie, au fost plantați puieți de molid pregătiți pentru campania de împăduriri din primăvara acestui an, activitatea desfășurându-se sub îndrumarea și coordonarea de specialitate a personalului silvic din cadrul Direcției Silvice Sibiu și a Ocolului Silvic Valea Cibinului – Săliște.

De asemenea, în cadrul acestor manifestări desfășurate sub egida „Lunii plantării arborilor“, pentru conștientizarea tinerei generații cu privire la importanța fondului forestier național și a protecției mediului înconjurător, în data de 24 martie s-au desfășurat activități de plantare de puieți din specia salcâm, în zona colinară „Copacii Alămorului“, în fondul forestier aparținând Primăriei Loamneș. La această acțiune au participat un număr de 20 de elevi de la Școala Gimnazială Loamneș, sub îndrumarea   domnului profesor Solomon Samoilă Virgil, coordonați de personalul silvic al Ocolului Silvic Valea Cibinului – Săliște.

O altă acțiune a avut loc în data 13 aprilie 2017, în cadrul pepinierei silvice din Tocile, la aceasta luând parte un grup de 17 elevi din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 4 Sibiu, sub îndrumarea doamnelor profesoare Ileana Popa și Adriana Nicula, aceștia desfășurând activități de voluntariat privind întreținerea spațiilor verzi și protejarea mediului înconjurător.

În cadrul tuturor acestor manifestări, se încearcă conștientizarea importanței rolului esențial al pădurii pentru prezentul și viitorul umanității, ele având ca scop sădirea în conștiința tinerelor generații, a atitudinii și respectului pe care acestea trebuie să le manifeste pentru protejarea mediului, în general, și pentru activitatea desfășurată de silvicultori, în particular. Prin eforturile conjugate ale tuturor generațiilor, prin implicarea instituțiilor cu responsabilități în acest domeniu, se pune accent deosebit pe conservarea naturii, pe gospodărirea durabilă a acestui patrimoniu valoros al țării.

În campania din această primăvară, Ocolul Silvic Valea Cibinului – Săliște împădurește o suprafață de  12,7 ha, fiind plantați un număr de 63.500 puieți din speciile molid, în zona de munte și salcâm, în terenuri degradate din zona colinară.

De asemenea, s-au repicat 71.000 de puieți produși în solar din speciile molid, brad, larice și s-au semănat 2 ari cu sămânță de brad.

Trebuie menționat faptul că Ocolul Silvic Valea Cibinului – Săliște desfășoară, în cadrul pepinierei silvice din Tocile, o activitate devenită deja tradiție în producerea puieților ornamentali dintr-o gamă variată de specii, venind și în acest fel în sprijinul iubitorilor de frumos și a prietenilor naturii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*