Turiștii care vor vizita Ocna Sibiului începând din primăvara anului viitor ar avea de ce să fie surprinși de numărul de noi facilități pe care o să-l aibă la dispoziție, calitatea drumurilor, numărul locurilor de parcare, precum și aspectul zonelor de agrement.
Pentru realizarea lucrărilor de modernizare, Consiliul Județean și Primăria orașului Ocna Sibiului au accesat fonduri europene, în valoare totală de peste 19 milioane de lei.
Un loc unic
Primii pași au fost făcuți la început de octombrie, când Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean, a participat la semnarea contractului de execuție a lucrărilor pentru zona de agrement, în valoare de peste 6 milioane de lei. Constructorul are la dispoziție un an de zile.
„Ocna Sibiului este unul dintre cele mai importante orașe din județul Sibiu, iar dezvoltarea economică și turistică prin creșterea atractivității stațiunii reprezintă o prioritate pentru noi. Modernizarea zonei de agrement pentru care am semnat contractul va readuce strălucirea de altădată stațiunii balneo-climaterice Ocna Sibiului, iar cei care o vor vizita fie pentru proprietățile curative, fie pentru agrement sau pentru frumusețile locului se vor putea bucura de un loc unic în regiunea Centru. Sunt optimistă că termenul de finalizare va fi și pentru acest obiectiv în graficul stabilit”, a declarat Cîmpean.
Strategia sa pentru dezvoltarea turistică a județului Sibiu, pe termen lung, are în vedere construcția unui camping pentru rulote și zonă de campare cu cortul tot la Ocna Sibiului,, un centru spa și aqua park cu apă minerală și apă dulce la Bazna, o pistă de biciclete între Sibiu și Ocna, precum și observatoare de biodiversitate în Păltiniș.
Întâi infrastructura
Conform proiectului finanțat de Uniunea Europeană, în Ocna Sibiului se va moderniza infrastructura rutieră în lungime de 3,3 km și se va realiza de 5.560 mp. Prin acest obiectiv se intenționează crearea unei infrastructuri adecvate în cadrul stațiunii în vederea atragerii a cât mai mulți investitori și, totodată, pentru a crea cadrul necesar valorificarii potențialului turistic din zonă.
Într-un proces de schimbare la față și modernizare vor intra străzile Lacului, Sărăturii, Trecătoarei, Podului și Alămorului, parcarea de la intrare în stațiune, precum și drumul județean 106 B, care urmează a fi reabilitat în dreptul străzilor Salinelor, Eminescu, Mândrii și Strada De Jos.
Agrement și sănătate
În paralel cu drumurile, căile de acces și parcările aferente stațiunii balneare, proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului” prevede creșterea atractivității turistice a stațiunii balneo-climaterice prin realizarea de amenajări specifice activităților de agrement pe o suprafață de 38.707 mp. Aceste investiții vizează punerea în valoare a obiectivelor naturale ale stațiunii și creșterea gradului de utilizare a potențialului terapeutic. Sunt vizate construirea unei zone de agrement și sport pentru sănătate, amenajarea parcului „Statuia Minerului”, amenajarea peisagistică a Lacului Pânzelor, Lacului fără fund și a Lacului Verde (Popular), precum și amenajarea unui teren joacă în zona ANL.
Dana MUNTEANU