O monografie de care Sibielul avea nevoie

monografie SibielLa editura sibiană Salgo a apărut, recent, volumul „Sibiel, istorie și fapte“, purtând semnătura Anei Olariu. Monografia a fost lansată la Pavilionul Sibiel cu ocazia sărbătorii „Fiii satului“, sâmbătă, 19 septembrie, în cadrul Zilelor Culturale ale județului Sibiu.
Coordonatoarea monografiei este originară din Sibiel şi a absolvit cursurile Facultăţii de Istorie-Filozofie în anul 1972, la Cluj. După absolvire, a fost repartizată la Ilva Mare, în județul Bistrița-Năsăud. A predat istoria la Năsăud și Bistrița, iar acum a reușit să scoată de sub tipar lucrarea „Sibiel, istorie și fapte”, o carte care reușește să surprindă obiceiurile zonei, viața economică, istoria unor instituții, dar și profilul a peste 50 de personalități din Sibiel. Autoarea Ana Olariu nu a uitat să încerce să dezlege secretul cetății Salgo, dar și să păstreze pentru posteritate descrierea unor obiceiuri ce numai bătrânii și le mai amintesc.
Desigur, elaborarea unei cărţi monografice nu este un lucru uşor. Ea presupune o muncă imensă şi intensă, rezultatul fiind, ca şi în cazul Sibielului, încununarea unor cercetări ştiinţifice îndelungate şi anevoioase, începând cu vestigiile arheologice, de la cultura materială şi spirituală, până la evenimentele contemporane zilelor noastre. Cu siguranţă, locuitorii frumoasei așezări meritau din plin o asemenea carte şi nimeni altul mai potrivit să coordoneze

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura