O bere pe gustul Sibiului

Sibienii de la Eco Zen Boutique au avut un succes nesperat cu prima bere artizanală lansată sub brandul propriu, iar în următoarele săptămâni și-au propus să lanseze Eco Zen II.

După ce a cucerit Sibiul, Brașovul, Bucureștiul, dar și Berlinul, Eco Zen I va avea o „soră“ pe măsură. „Peste aproximativ o lună, vom prezenta un nou sortiment de bere artizanală, Eco Zen II, care urmează să fie pe rafturi până la Paști. Va fi o bere blondă, pentru că vine vara și asta se caută în sezonul cald, cu ingrediente de foarte bună calitate, aduse din import, și un gust echilibrat“, ne-a dezvăluit Alexandru Selyem.

Efervescența succesului

În toamna anului trecut, întreprinzătorul a lansat Eco Zen I, derivată de la o bere neagră amară spre stout, în compoziția căreia se găsesc cinci tipuri de malț și care place atât sexului tare, cât și celui frumos. „Este o bere de desert, nu pentru slănină și ceapă… Am fost prezenți cu Eco Zen I la evenimentul «Gusturile iernii», în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și ne mândrim că a fost cooptată printre produsele reprezentative ale Sibiului și la Târgul Internațional de Turism de la Berlin“, mărturisește Selyem. Eco Zen I a putut fi degustată în capitala Germaniei și zilele trecute, cu prilejul expoziției „Două regiuni în Europa – Regiunea Centru și landul Brandenburg”, organizată la Ambasada României.

O șansă rară

În curând, Eco Zen Boutique va relansa și punctul de vânzare de la Târgul de Țară, din Muzeul în aer liber, unde sunt promovate nu doar beri artizanale, ci și alte produse sibiene. „Stau în Sibiu de 20 de ani, așa că mă consider sibian măcar cu un picior. Noi promovăm cu drag produsele sibiene și avem așteptăm mari, dar justificate de la programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Ca și în 2007, când Sibiul a avut onoarea să dețină titlul de Capitală Culturală Europeană, probabil că va fi un mare val de turiști“, anticipează omul de afaceri, care organizează la Sibiu și un festival al berii artizanale.

Alexandru Selyem se mândrește cu Eco Zen I și le promite sibienilor un nou sortiment pentru sezonul cald

În buticul său de pe strada 9 Mai, deviza este „Totul meșteșugit“. Producția berii artizanale este o artă, iar asta se reflectă în preț, însă până la urmă contează calitatea. „Berea se face în câteva zile, dar diferența față de producția industrială o face maturarea. Minim 21 de zile! Astfel, într-o lună sau două, berea mai câștigă maturitate, textură, devine mai plăcută ca gust. Fiecare lot este unic. Unii clienți îmi cer să le recomand cea mai bună bere… Nu există bere bună sau rea. O bere poate să îți placă sau nu. Gusturile sunt foarte diferite, dar așa e bine, cu toții suntem foarte diferiți. Consumatorii ar trebui să conștientizeze că trebuie să mănânci și să bei lucruri adevărate. Poți bea orice băutură, dar numai să fie preparată cum trebuie. Decât zece beri cu 2 lei doza, mai bine bei una sau două cu 20 de lei. Fenomenul berii artizanale a luat un trend ascendent în ultimul an și jumătate. Cred că ar trebui să se insiste mai mult pe faptul că această bere este foarte bună din punct de vedere biologic. Conține vitamina B, minerale, aminoacizi. Berea artizanală din loturi succesive nu are gust identic și ar trebui să ne bucurăm, fiindcă asta înseamnă că e făcută de om, nu de calculator. Eu cred că starea sufletească și aura omului se imprimă în produsul respectiv“, conchide Selyem.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*