Apă Canal Sibiu SA atrage atenția tuturor utilizatorilor serviciului de canalizare să nu arunce în vasul de toaletă măștile și mănușile de protecție, după folosirea acestora.
Alături de alte materiale (șervețele umede, scutece, mici obiecte de vestimentație, lavete și bureți de bucătărie etc), acestea pot crea blocaje ale rețelei, cu consecințe neplăcute pentru utilizatori sau vecini. Practic, toate obiectele menționate trebuie aruncate doar la coșul de gunoi.
„Echipele de intervenție ale Apă Canal Sibiu SA sunt la datorie și în această perioadă dificilă pe care o traversăm, dar suntem nevoiți să le dimensionăm și să acționăm cu anumite limitări. Vom acționa cu precădere pentru menținerea în funcțiune a sistemului de distribuție a apei potabile și eliminarea principalelor blocaje din rețeaua de canalizare. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu putem rezolva pe loc orice racord înfundat din neglijență, nepăsare sau rea-voință. Le suntem alături și dorim ca respectul să fie unul reciproc”, a declarat directorul general al Apă Canal Sibiu SA, ing. Vasile Maier.
Numărul mediu al blocajelor din rețeaua de canalizare este de 8 pe zi, majoritatea fiind generate de obiectele aruncate în vasul de toaletă și care, în mod corect, ar fi trebuit să ajungă în ghena de gunoi.
Pe lângă blocajele din rețea, obiectele înfundă echipamentele de pompare a apei uzate, provocând arderea pompelor, precum și grătarele de la intrarea din Stația de epurare, obiectiv ce a mai fost inundat din aceste cauze.
În administrarea Apă Canal Sibiu SA se află 705 kilometri de rețele de canalizare și 40.216 racorduri ale imobilelor, ce însumează alți 300 de kilometri.
Pentru situații de disfuncționalitate a rețelelor de alimentare cu apă sau de canalizare, abonații sunt rugați să sune la Dispecerat, tel. 0269/222.777 sau Telverde 08008.202.202. Precizăm că echipele de intervenție vor asigura remedierea celor semnalate în funcție de priorități și ținând cont de numărul echipajelor disponibile în teren.