Elaborarea noului Plan Urbanistic General (PUG) al Municipiului Sibiu avansează și a intrat în etapa consultărilor publice.
Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu
Joi, consilierii locali ai Sibiului au fost invitați la o întâlnire de lucru pe tema documentației PUG elaborată de firmele specializate, contractate în acest scop de municipalitate. La întâlnire au participat din partea Primăriei Sibiu primarul Astrid Fodor, managerul proiectului de actualizare a PUG-ului – secretarul general al Primăriei Sibiu, domnul Dorin Nistor, arhitectul șef Ioana Urdea, precum și directori ai departamentelor Primăriei care lucrează îndeaproape cu acest document urbanistic.
Reprezentații elaboratorului acestui document strategic al Sibiului – asocierea S.C. Daedalus Proiect SRL, Universitatea de Arhitectură de Urbanism Ioan Mincu – București și S.C. Intergraph Computer Service SRL- au prezentat propunerile privind:
Principalele modificări ale PUG-ului;
Organizarea spațială, cu inelele unităților teritoriale, cu zonele și subzonele funcționale;
Structura zonificării funcționale și impactul asupra structurii orașului;
Principalele modificări aduse modului de reglementare urbanistică;
Modificările propuse pentru zonele construite protejate;
Modul de abordare a delimitării / reglementării spațiilor verzi, precum și un bilanț al creșterii suprafeței zonelor verzi prevăzută de noul PUG;
Modul de abordare a rețelei de circulații, atât pentru cea existentă, cât și pentru zonele de urbanizare, inclusiv propuneri de modernizări și realinieri respectiv propuneri ale rețelei stradale noi;
Extinderea intravilanului Municipiului Sibiu.
După prezentare, consilierii locali au adresat întrebări și au primit răspunsuri din partea specialiștilor.
Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu
Consultarea pe tema celui mai important document urbanistic al orașului va continua cu o întâlnire la care vor fi invitați să participe specialiștii în urbanism și arhitectură. De asemenea, înainte ca PUG-ul să intre în etapa de avizare, va avea loc consultarea publică cu cetățenii. De altfel, sibienii au fost consultați în elaborarea PUG și în prima etapă, cea a studiilor de fundamentare, când, în urma unui chestionar aplicat online, s-au înregistrat peste 3.300 de respondenți.