Nebunie în ultima zi UNTOLD. Afrojack și Martin Garrix au făcut publicul „să sară în aer”

Sursa de energie a untoldiștilor a fost inepuizabilă. În ziua 4 de festival, Cluj Arena a fost plină ochi. Zecile de mii de oameni veniți să vadă ultimele ore de show aproape au egalat numărul de spectatori din ziua 3, de la Armin van Buuren, când stadionul a fost arhiplin.

Headlinerii ultimei zile Untold au fost Parov Stelar, Lost Frequencies, Afrojack și Martin Garrix. La Parov Stelar și Lost Frequencies, lumea a fost mai liniștită, pe gazon se putea găsi relativ ușor un loc în mulțime, la fel și în tribune. De altfel, în cadrul conferinței de presă dinaintea concertului, Lost Frequencies a anunțat că muzica sa este „ceva mai chill”. Publicul a cântat și a dansat împreună cu DJ-ul belgian hituri precum „Are you with me”, „Reality”, „Beautiful life”, dar părea că își rezervă energia pentru showurile care au urmat după Lost Frequencies.

foto: Cosmina Măcicășan

La miezul nopții a început nebunia. Afrojack „a scos din minți publicul” care a dansat, a sărit și a cântat de parcă toată lumea uitase oboseala adunată în cele trei zile anterioare de distracție. Cluj Arena a fost plină ochi, cine nu a fost inspirat să își găsească locul potrivit pentru a urmări showul Afrojack, cu greu se mai putea strecura în mulțimea de pe gazon. Nu au lipsit obișnuitele mascote, steagurile și mingile care erau pasate de la unul la altul. Cineva din public s-a plimbat prin mulțime cu o barcă gonflabilă pe tot parcursul showului, iar altcineva a adus în fața scenei un rechin gonflabil îmbrăcat în cămașă hawaiană.

După concertul Afrojack care cerea o doză foarte mare de energie pentru a face față ritmului amețitor al pieselor, a urmat DJ-ul de doar 20 de ani, Martin Garrix.  El a ridicat cota decibelilor și a ritmului parcă pentru a pune la încercare dorința de distracție a untoldiștilor. Nimeni nu a cedat, din contră, numărul celor care au vrut să îl vadă pe Martin Garrix părea mai mare decât la Afrojack.

foto: Cosmina Măcicășan

Tânărul olandez a avut o misiune dificilă în ultima zi Untold: după showul inegalabil al conaționalului său, Armin van Buuren, a trebuit să convingă spectatorii că și el știe să facă show. Și a reușit. Zeci de mii de oameni au fost pe gazon și în tribune. Jos, în fața scenei abia se mai putea arunca un ac. Publicul dansa și sărea la unison și aproape nimeni nu și-a părăsit locul până la finalul celor două ore de show ale lui Martin Garrix.

Martin Garrix este supranumit și „tânărul savant” al muzicii electronice. Pe numele lui real Martjin Garritsen, el a fost votat în 2015 de fanii din întreaga lume pe locul al treilea în clasamentul DJ MAG TOP 100.

foto: Cosmina Măcicășan

La doar 20 de ani, pasiunea pentru muzică i-a adus lui Martin Garrix o fabuloasă avere, premii internaționale și un avion personal cu care călătorește la cele mai apreciate festivaluri din lume. Cele mai importante distincții câștigate de până acum sunt cea din 2013, de la Dance Music Awards, unde a fost ales DJ-ul anului și cea din 2015, de la MTV European Music Awards, unde a luat premiul pentru cea mai bună muzică electronică.

În conferința de presă susținută înainte de a urca pe scena Untold, el a arătat că succesul său se datorează întregii sale echipe. De asemenea, Martin Garrix a afirmat că despre România știe de Dracula, iar despre Untold că are un public minunat.

Între piesele mixate de Martin Garrix la Untold s-a aflat și cel mai nou track al său „In the name of love”.

DJ-ul olandez de origine turcă Ummet Ozcan a încheiat luni dimineața cele patru zile de „maraton” electro-dance de la Untold.

foto: Cosmina Măcicășan

Unul dintre artiștii care trebuia să mai concerteze la Untold duminică, Dub FX, și-a anulat concertul din cauza companiei aeriene cu care trebuia să ajungă la Cluj-Napoca.

Nu au lipsit focurile de artificii la finalul UNTOLD 2016.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura