Săptămâna aceasta va avea loc un nou workshop internațional în cadrul proiectului „Dance as ICH: New models of facilitating participatory dance events”, organizat de Muzeul în aer liber din Szentendre, Ungaria, la care vor lua parte și specialiști ai muzeului sibian.
Foto: Muzeul ASTRA
Programul include sesiuni publice, care vor fi transmise sub forma unor webinarii, pe care le puteți urmări astfel:
Joi, 25 mai 2023, 16.30 – 18.10 – Introducere în metoda Táncház (Casa dansului)
Detalii: https://fb.me/e/2xZS52Emb
Sâmbătă, 27 mai 2023, 10.30 – 14.00 – Evenimente de tipul Táncház în jurul lumii
În cadrul acestor sesiuni, Raluca Andrei va susține o prezentare cu titlul „Rolul cetelor de feciori în păstrarea și transmiterea dansului tradițional. Studiu de caz: Ceata de feciori din satul Rucăr, județul Brașov”.
Detalii: https://fb.me/e/2MpDxqQrP
Proiectul Dance as ICH: New models of facilitating participatory dance events (Dance – ICH), finanțat în cadrul programului Europa Creativă, explorează modalități de facilitare a dansului ca parte a patrimoniului cultural imaterial, precum și relația dintre comunitățile patrimoniale, muzee, instituții de patrimoniu și public. Până la finalizarea proiectului (2025), specialiștii din muzeu implicați vor lucra îndeaproape cu comunități locale pentru a găsi soluții prin care o expoziție muzeală poate fi transformată într-o arenă de dans.