Municipalitatea continuă lucrările de amenajare a spațiilor publice pentru accesul mai ușor al persoanelor cu dizabilități

Primăria Sibiu a efectuat, în lunile noiembrie și decembrie 2017 o serie de lucrări care să faciliteze accesul și circulația persoanelor cu dizabilități pe străzile din municipiul Sibiu. Proiectul a vizat mai multe zone din centrul orașului și principalele bulevarde și a constat în trei tipuri de lucrări.

Astfel, au fost amenajate marcaje tactile la următoarele treceri de pietoni, acestea fiind destinate persoanelor cu deficiențe de vedere. Marcajele îi vor ajuta să își dea seama mai clar atunci când se află în fața unei treceri de pietoni. Covoarele tactile au fost amplasate în următoarele locații: str. Hermann Oberth – la sensul giratoriu cu str. Constituției și în dreptul Policlinicii, str. Constituției – intersecție cu str. 9 Mai și la intersecția cu bulevardul Corneliu Coposu, bd. Mihai Viteazu – intersecție cu str. Rahovei, la biserică și la intersecție cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Calea Dumbrăvii – intersecție cu str. Argeșului, la Tribunal, intersecție cu str. Lomonosov,  în dreptul clădirii Administrației Finanțelor Publice și în Piața Aurel Vlaicu, Bd. Victoriei – la sensul giratoriu cu strada Avrigului, intersecție cu strada Andrei Șaguna și la Universitate, str. N. Olahus – intersecție cu strada Octavian Goga, str. Bâlea – la sensul giratoriu cu Ștefan cel Mare, str. Ștefan cel Mare – la biserică și Bd. Vasile Milea – în dreptul Asirom.

Semnalizare sonoră

De asemenea, au fost instalate sisteme de semnalizare sonoră la trecerile de pietoni cu semafor. Cetățenii cu deficiențe de vedere pot, astfel, traversa strada în siguranță, respectând semnalele sonore. Un număr de 72 de astfel de sisteme au fost instalate în următoarele locații: str. Țiglari – intersecție cu str. Lungă, str. Neculce – intersecție cu str. Malului, trecerile adiacente Podului Neculce, str. Râului – intersecție cu str. Metalurgiștilor, Șoseaua Alba Iulia – intersecție cu Aleea Pajiștei, Șoseaua Alba Iulia – la Kaufland, în zona str. Banatului – bd. Victoriei – str. Andrei Șaguna, str. Andrei Șaguna – intersecție cu Mitropoliei, cu str. Bastionului și cu str. Dealului, în zona Piața Unirii – la intersecția str. Cetății – str. Tribunei, bd. Corneliu Coposu – intersecție cu str. Gh. Lazăr, str. Constituției – intersecția str. General Magheru – 9 Mai, bd. Milea – la intersecția cu str. Nicolae Iorga și la intersecția cu str. Semaforului și str. Rahovei, str. Rahovei – la piața agroalimentară și str. Iorga – la școala nr. 6.

Borduri teșite

Pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, dar și pentru cei care circulă cu cărucioare cu copii, municipalitatea a remodelat accesul de pe trotuar pe carosabil pentru a facilita trecerea. Au fost instalate borduri teșite în următoarele locații: strada Ștefan cel Mare – la viaduct, la biserică și în sensul giratoriu cu str. Bâlea, bd. Corneliu Coposu – la Teatru, la Sala Thalia, la Spital, str. Andrei Șaguna, bd. Milea – la intersecție cu str. Oituz, la Unitatea Militară, la intersecția cu str. Vasile Aaron, la intersecție cu str. Moldoveanu, pe Calea Dumbrăvii – la intersecție cu str. Siretului, cu str. Argeșului și la sensul giratoriu cu bdul Mihai Viteazu, bd. Victoriei – în fața bazinului Olimpia, la intersecția cu str. Transilvaniei și cu str. Codru Drăgușanu, str. Semaforului – la piața agroalimentară, la intersecția cu Șureanu, Oașa, Electricienilor și Șoimului, Șoseaua Alba Iulia – intersecție cu str. Vasile Cârlova și la sensul giratoriu de la Lidl, str. Morilor – la sensul giratoriu și str. Argeșului.

Borduri teșite au fost și vor fi montate la trecerile de pe străzile și în zonele din cartiere unde se efectuează modernizări sau reparații capitale, tocmai pentru ca acestea să devină mai prietenoase pentru persoanele cu dizabilități și pentru cei care circulă cu cărucioare cu copii.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura