Motivul pentru care italienii nu se îngrașă, deși mănâncă paste des

Gazda emisiunii „Frecvența Gustului” – Mihaela Bilic – a explicat la europafm.ro în emisiunea de vineri seara care este secretul italienilor atunci când vine vorba despre a mânca paste sau făinoase fără a se îngrășa. Medicul nutriționist Mihaela Bilic subliniază un aspect foarte important în acest context: „Cantitatea este primul element care face diferența”. „Multul acesta nu face bine nici la sănătate, nici la siluetă”, mai spune medicul nutriționist.

„Cum mănâncă italienii paste și francezii pâine și totuși nu se îngrașă pe măsură? În Italia se mănâncă paste la fiecare masă. Chiar dacă ei sunt obișnuiți să mănânce seara târziu, probabil că secretul vine tot din cantitate. Porțiile sunt mici. La cantitate ar trebui să nu avem mai mult de 70 de grame de paste nefierte – nici măcar nu se umplu doi pumni din momentul în care le pui la fiert și prin fierbere ele își triplează volumul. Cantitatea este primul element care face diferența”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Explicațiile continuă AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*