Modele pentru tinerii sibieni

Sute de tineri sunt așteptați la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică.

Joi, 4 aprilie, Conferințele BookLand Evolution (ediția a VI-a) revin la Sibiu, între orele 12.00-16.00, la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” – Aula Magna (str. Lucian Blaga 2A).

Speakerii sunt: Bianca Grip – Founder & Managing Partner @GripADs, Puiu Fesan – coordonator Centrul Regional de Comunicare și Cercetare ’89 Sibiu, Andreea Roseti – vicepreședinte Animal Life Sibiu, Radu Nechifor – muzician, profesor, constructor de naiuri și director al Casei de Cultură Cisnădie, Nicolle Stănese – antreprenor și moderator TV, Iustinian Turcu – actor la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și Lia Perjovschi – artist vizual/cercetător/curator.

Bianca Grip – Founder & Managing Partner @GripADs: „Mi-ar fi plăcut enorm să am parte de asemenea evenimente precum Bookland pe când eram elevă în cadrul Liceului Economic sau mai târziu ca și studentă la ASE-București. Cărțile citite la momentul potrivit vor face diferența exact atunci când viața ți se întâmplă. Să nu ai senzația că nu vei repeta aceleași greșeli despre care deja ai citit, dar măcar te vei simți mai bine când le vei face știind că nu ești singurul om care trece prin asta”

Puiu Fesan – coordonator Centrul Regional de Comunicare și Cercetare ’89 Sibiu: ”De mult timp vreau să prezint această pagină glorioasă a poporului meu, la care și eu am pus umărul. Cunosc foarte bine istoria acelor zile fierbinți și pot să spun că din 1989 sunt implicat în această mișcare. Voi veni oriunde voi fi invitat și vă mulțumesc pentru încredere”.

Andreea Roseti – vicepreședinte și membru fondator Animal Life Sibiu: „Dacă poți citi acest mesaj și poți participa la conferință, ești deja printre cei mai norocoși oameni de pe planetă. Învață să apreciezi ceea ce ai, și fă-ți propriile alegeri. Alege să fii bun, iar binele pe care îl faci va avea efecte nebănuite pentru lumea din jurul tău, dar și pentru ține însuți. Începe acum, cu tine și cu lumea din jurul tău. Viața nu trebuie să fie o șosea aglomerată cu sens unic, viața poate fi ceea ce îți dorești tu să fie.”

Radu Nechifor – muzician, profesor, constructor de naiuri și director al Casei de Cultură Cisnădie: „Tinerețea deține o resursă care ar trebui exploatată la maxim: entuziasmul. Dacă cei mai în vârstă acumulează experiență, cunoștințe și înțelepciune, cei tineri pot pune aceste valori în practică. Cred că această calitate este definitorie pentru a putea înțelege că noi suntem responsabili de viitorul lumii în care trăim, prin educarea noilor generații și împărtășirea cu ei a tuturor experiențelor acumulate.”

Nicolle Stănese – antreprenor și moderator TV: „Cred în tineri și în capacitatea noastră de a transforma o dorință în realitate. Singura diferență dintre oamenii care vor și cei care reușesc este voința, pentru că voința ne plasează pe drumul acțiunilor înspre realizarea lucrurilor pe care ni le dorim. Dacă la voință mai adăugăm perseverență, muncă și uneori un strop de inconștiență care să ne lase să și greșim pentru că este o variantă excelentă de a învăța, este imposibil să nu reușim în absolut orice domeniu ne propunem să facem performanță.”

Iustinian Turcu – actor la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu: „Consider că avem responsabilitatea și obligația să ne îngrijim de cei care vin în urmă noastră, deoarece noi suntem cei care scriem istoria pentru generația viitoare, iar generația viitoare va duce moștenirea mai departe. Acest mecanism trebuie să aibă la bază o educație puternică și modele demne de urmat, ca să învățam cum să îmbinăm utilul cu plăcutul.”

Lia Perjovschi – artist vizual/cercetător/curator: „artist vizual/cercetător/curator…peste 700 de expoziții, workshopuri, lectures pe toată planeta…în muzee, universități, galerii, spații alternative…autoarea Spațiului telescopic al cunoașterii de la Biblioteca Astra Sibiu corp b etaj 5 jumate… https://www.facebook.com/spatiutelescopic/… despre artă, context, urgențele omenirii  , post – stinga /dreapta, supraviețuire, creativitate…posibilități…sens…viitor Cartea preferată? Solaris de Stanislaw Lem”

Și pentru că anul acesta programul conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Sibiu au fost invitați Androniciuc Irina (cl. a XII-a), Trailovic Enea (cl. a VIII-a), Croitoru Andrei (cl. a IX-a), Borbel Denisa (cl. a X-a)-cvartet de coarde, Luana Prodea (cl. a VIII-a) – vocal, Andrei Zavragiu (cl. a XII-a)-vocal + chitară, Eusebiu Streinu (cl. a IX-a) instrument nai, acompaniat de Paul Cismaș (cl. a XI-a) – instrument pian electric și Neluțu Florea (cl. a XII-a) – instrument vioară, elevi ai Liceului de Artă din Sibiu.

Intrarea este liberă.

BookLand a luat naștere în 2011, ca prim târg urban de carte în mall-uri, piețe și parcuri. S-a dezvoltat într-o caravană națională care a vizitat anual peste 40 orașe. Tabăra Coolturală BookLand, Conferințele BookLand Evolution și www.înPractică.ro completează abordarea social-educațională asumată. Conferințele BookLand Evolution s-au întâlnit cu peste 100.000 tineri cărora peste 2.000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi și recomandări. Iar în cadrul Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”,  peste 1.000 tineri au fost încurajați prin workshop-urile și lectura zilnică să prețuiască timpul liber și echilibrul fin dintre educație și distracție.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*