Model de bune practici- Conferinţa internaţională dedicată energiei şi mediului la Avrig

 

 

Reprezentanţi ai sectoarelor energetice, construcţii, agricultură şi transporturi, dar şi sociologi, economişti, jurişti, fizicieni, arhitecţi, ingineri s-au întâlnit. joi la Avrig, cu ocazia conferinţei „Energia regenerabilă –    Catalizator al dezvoltării durabile“.

 

 

 

Conferinţa internaţională dedicată energiei şi mediului a fost organizată în Sala Pavilion, de către primăria oraşului, împreună cu Asociaţia Patronală Surse Noi de Energie (SUNE),Asociaţia Generală a Inginerilor din România şi Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Inginerie Electrică (ICPE-CA). Scopul conferinţei, al meselor rotunde, workshop-urilor şi expoziţiilor conexe este acela de a demara la nivel regional în România o platformă de lucru care să definească etape, dar şi direcţii pentru a dezvolta în cadrul strategiei energetice naţionale structuri noi, bazate pe localităţi inteligente, clădiri inteligente, reţele şi un consum inteligent de energie.

 

„Noi ştim să folosim tehnologia“

Conferinţa a fost deschisă de primarul oraşului Avrig, Arnold Klingeis. „Avrigul este un oraş mic, bogat în istorie, moştenire, tradiţii şi valori, oraş care acum multe decenii a fost un centru pentru tehnologie şi inovaţie. Aici aveam tehnologia necesară pentru a construi un tanc. Noi, cei de la Avrig, ştim să folosim tehnologia, să clădim lucruri măreţe. Avrigul este pe cale de a reinventa şi redefini viitorul energetic“, a dezvăluit el. Au mai luat cuvântul Florin Orlăţan, directorul cancelariei prefectului, şi vicepreşedinţele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, prof. univ. Nicolae Olariu, preşedintele APSNE SUNE, dr. ing. dipl. Mihai Mihăiţă, preşedintele AGIR, şi prof. dr. Wihelm Kappel, directorul ICPE-CA. În cadrul manifestării au fost prezentate, într-o sesiune specială, studii de caz elaborate în cadrul proiectului european Regional Strategies for Conscious Communities – RENERGY, finanţat prin programul INTERREG IVC, proiect în care Primăria Avrig este partener. De asemenea, au fost analizate modelele de bună practică ale Primăriei Avrig, prezentate prin Proiectul SEE-M2RES, de promovare a utilizării de către autorităţile locale a terenurilor marginale pentru dezvoltare de capacităţi energetice folosind sursele  regenerbile de enregie.

Peste 2 milioane de euro

RENERGY este un proiect de cooperare de intensitate medie axat în principal în jurul valorii de schimb de experienţă şi diseminare, dezvoltarea unor abordări noi, cu activităţi bazate pe transferul de bune practici şi dezvoltarea de planuri de implementare. Valoarea proiectului este de  2.327.738 de euro, din care 77.354 de euro reprezintă finanţarea UE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura