Misiunea Teatrului de Balet Sibiu: „Oferim frumuseţe oricui o caută şi inspiraţie oricui duce lipsă”

La Teatrul de Balet Sibiu, anul debutează cu două spectacole la Sala Thalia în luna martie. Gala de Balet – în memoria lui Marius Petipa – pe 3 şi 4 martie şi Freedom, Tristan şi Isolda. Vorbind despre Isolda, Straussiana – triptic de balet – pe 17 şi 18 martie. Acesta din urmă este format din trei momente, fiecare cu o durată aproximativă de 15-30 de minute, de balet clasic și neoclasic.

„Un nou an, cu noi provocări, noi spectacole, dar şi noi realizări. Aşa văd eu 2018. Aşa mi-ar plăcea să vadă toată lumea 2018. Ne bucurăm să revenim în faţa publicului sibian şi să putem oferi ocazia talentaţilor noştri dansatori de a se reîntoarce în lumina reflectoarelor. Ca la fiecare început de an, contabilizăm reuşitele anului trecut, tragem învăţăminte din eşecuri şi mergem mai departe cu lecţiile învăţate. Scopul nostru este acela de a oferi frumuseţe oricui o caută şi inspiraţie oricui duce lipsă şi îmi propun să ne atingem acest scop”, a declarat Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.

Zece ani de activitate

Anul 2018 este şi anul în care TBS împlineşte zece ani de activitate. Spectacole noi, coregrafii originale, invitaţi speciali, toate acestea şi multe altele le sunt pregǎtite publicului de cǎtre prima companie internaţionalǎ de dans din Romȃnia. Deşi este o companie tânără, TBS are un repertoriu bogat, ce include aproape toate titlurile de balet clasic („Lacul Lebedelor”, „Coppelia”, „Corsarul”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Romeo și Julieta”, „Spărgătorul de nuci” etc.), dar și producții neoclasice, contemporane sau de dans – teatru, precum „Anna Karenina”, „Missa Prophana”, „Sînt o babă comunistă!”, „Nota, vă rog!”, „Swaraj”, „Recolta”, „Einstein”, „Peer Gynt” și multe altele. (C.S.)

 

Cine a fost Marius Petipa?

Marius Petipa a fost unul dintre cei mai cunoscuți și importanți dansatori și coregrafi din istoria baletului, de origine franceză și rusă. Pentru mult timp, Petipa a fost deținătorul poziției de Maître de ballet la Teatrul Imperial din St. Petersburg. A creat peste cincizeci de balete, printre care și lucrări faimoase ca „Don Quijote“ (1869); „La Bayadère“ (1877) sau „Les Millions d’Arlequin“ (1900).


Cătălina STANISLAV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*