Aproape că nu trece etapă fără sibian în echipa ideală. După ce Silviu Balaure a fost inclus de specialiștii Ligii Profesioniste de Fotbal în cel mai bun unsprezece al etapei trecute, de această dată a venit rândul inimosului nostru japonez Mino Sota. Autor al golului victoriei cu UTA (prima reușită în SuperLigă), mijlocașul de 28 de ani a fost omul care a împins jocul înspre poarta adversă, având o nouă prestație excelentă. S-a aflat la partida cu numărul 73 sub culorile FC Hermannstadt (68 în campionat și 5 în Cupa României). Totodată, cel mai bun jucător al meciului FC Hermannstadt – UTA a fost desemnat atacantul Daniel Paraschiv.
Iată cum arată echipa ideală a etapei a treia:
PORTAR
Laurenţiu Popescu (Universitatea Craiova) – Dă siguranţă echipei. Contra CFR Cluj, portarul Universităţii Craiova a avut șapte intervenţii foarte bune.
FUNDAŞI
Radu Boboc (FC Voluntari) – A înscris golul care a deschis drumul ilfovenilor spre victorie. A făcut excelent ambele faze de joc.
Joyskim Dawa (FCSB) – A avut o evoluţie sigură, printre cele mai bune în tricoul roş-albaştrilor bucureşteni.
Igor Armaş (FC Voluntari) – Cu el în postura de căpitan, FC Voluntari s-a întors de pe „Ilie Oană” cu toate cele trei puncte şi fără gol primit.
Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova) – Revenirea căpitanului în teren este un mare câştig pentru olteni. În ultima rundă, acesta a făcut un foarte bun joc defensiv.
MIJLOCAŞI
Isnik Alimi (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – Mijlocaşul covăsnenilor şi-a trecut în cont primul gol şi întâia pasă decisivă în SuperLiga României.
Sota Mino (FC Hermannstadt) – A marcat pentru întâia oară în SuperLiga României, golul său fiind unul decisiv.
Dan Nistor (Universitatea Cluj) – Prin dubla reuşită în ultima rundă, acesta a ajuns la 40 de goluri marcate în cele 14 sezoane strânse în principala competiţie internă.
ATACANŢI
Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj) – A făcut un meci fabulos! A înscris de două ori şi şi-a mobilizat excelent colegii de fiecare dată când s-au aflat în dificultate.
Marko Dugandzic ( FC Rapid 1923) – Principala armă din atacul giuleştenilor, golgheterul ediţiei precedente, şi-a trecut numele pe tabelă de două ori.
Luis Phelipe Figueiredo (Politehnica Iaşi) – A avut o evoluţie încântătoare în faţa campioanei, în poarta căreia a înscris de două ori.
ANTRENORUL ETAPEI
Leo Grozavu (Politehnica Iaşi – FOTO) – Ieşenii s-au impus pe terenul deţinătoarei titlului printr-un joc apreciat la final de toţi cei implicaţi în fenomen.
Alături de deţinătorii drepturilor tv, Liga Profesionistă de Fotbal a desemnat la finalul fiecărui meci și cel mai bun jucător.
La meciul de la Sibiu a fost evidențiat Daniel Paraschiv, atacantul nostru găsind mereu resurse pentru a merge mai departe, după o primă repriză în care bara și portarul Iacob s-au opus in extremis acțiunilor sale. Până la urmă a marcat din penalty, suportând bine presiunea, în condițiile în care arădenii conduceau cu 1-0. Doar „Para-gol“, Cordea (FCSB) și Chipciu (U Cluj) s-au numărat printre fotbaliștii români desemnați în această rundă MVP-ul partidei.
Iată care au fost fotbaliştii evidenţiaţi în partidele etapei a 3-a:
FC U Craiova 1948 – FC Universitatea Cluj 3 – 4, Alexandru Chipciu (U Cluj)
FC Rapid 1923 – FC Botoşani 2 – 2, Marko Dugandzic (Rapid)
FC Hermannstadt – UTA Arad 2 – 1, Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt)
Oţelul Galaţi – FCSB 0 – 2, Andrei Cordea (FCSB)
Farul Constanţa – Politehnica Iaşi 1 – 3, Luis Phelipe Figueiredo (Poli Iaşi)
CFR 1907 Cluj – Universitatea Craiova 1 – 1, Panagiotis Tachtsidis (CFR)
FC Petrolul Ploieşti – FC Voluntari 0 – 2, Adam Nemec (FC Voluntari)
Dinamo 1948 – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0 – 3, Adnan Aganovic (Sepsi OSK)