Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) stabilit de fosta guvernare de dreapta pare că a fost făcut, în mare parte, împotriva României și a românilor, arată deputatul Bogdan Trif într-o declarație politică susținută de la tribuna Parlamentului.
Bogdan Trif: „Una dintre măsurile aberante gândite de fosta guvernare USR-PNL a fost asumarea voluntară, în fața Comisiei Europene, a unei plafonări a totalului pensiilor la 9,4% din Produsul Intern Brut al României, până în anul 2070. Este o măsură care nu a fost cerută de Comisia Europeană, dar foștii guvernanți au ținut neapărat s-o introducă, în mod răuvoitor, drept obligație a României.
Ne-am pus mereu întrebarea: De ce fostul ministrul al Muncii (PNL), a acceptat și a avizat plafonarea pensiilor asumată prin PNRR, în condițiile în care știa foarte bine (sau ar fi trebuit să știe) că marea majoritate a pensiilor din România sunt foarte mici. Răspunsul este simplu: Foștilor guvernanți nu le-a păsat că actualii și viitorii pensionari români sunt și vor fi condamnați la sărăcie.
PSD nu poate accepta bătaia de joc la adresa pensionarilor. Am intrat la guvernare pentru a elimina aceste măsuri aberante, care pun în pericol chiar viața românilor. Am spus de la bun început că vom renegocia PNRR-ul pe sectorul pensiilor, în interesul cetățenilor români.
Deși mulți lideri PNL au afirmat public că nu sunt de acord cu acest demers, premierul Nicolae Ciucă a hotărât să facă echipă, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru renegocierea procentului prevăzut în PNRR pentru pensii. Salutăm decizia prim-ministrului Guvernului României!
Stimați colegi ”de dreapta”, vă invit să faceți un exercițiu (și ar fi bine să nu fie doar un exercițiu de imaginație): să trăiți o lună de zile cu pensia medie din România, de 1.771 de lei. Din acești bani să vă achitați facturile la utilități, taxele și impozitele, să cumpărați medicamentele de care are nevoie un pensionar și să vă asigurați o alimentație echilibrată. Nu cred că veți reuși să vă drămuiți banii astfel încât să vă ajungă de la o lună la alta!
Poate așa înțelegeți să încetați să-i desconsiderați pe seniorii României, care sunt părinții și bunicii noștri! Nu-i mai considerați ”asistați social” pentru că nu sunt! Sunt oamenii activi de ieri, cei care au construit România, și merită tot respectul nostru!”.