Marți, 14 iunie, va avea loc ceremonia care marchează împlinirea a 175 de ani de la înființarea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
La festivități și-a anunțat prezența și Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, potrivit unui comunicat dat publicității de MApN.
În cadrul ceremoniei de marți, va fi decorat Drapelul de luptă al unității, iar în marja ceremoniei va avea loc deschiderea lucrărilor celei de-a noua ediții a Forumului Academic Militar Internaţional (International Military Academic Forum -iMAF).
„Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu este continuatoare şi succesoare a tradiţiilor educaţionale şi instituţionale a primei şcoli militare de ofiţeri din România. Ca parte integrantă a învățământului superior militar, național și european, AFT este o universitate de educație și cercetare științifică specializată în formarea ofițerilor pentru Forțele Terestre din Armata României.
Integrarea funcțională a Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” în sistemul de învăţământ universitar național și internațional se realizează prin asigurarea excelenței în educație. Astfel, prin promovarea unui proces educațional modern, centrat pe nevoile studenților și în concordanță cu cerințele beneficiarilor, precum și prin continuarea procesului de corelare a programelor de studii cu armele și specialitățile militare, academia a devenit un actor important pe piața educațională din România.
În prezent, AFT are peste 960 de studenți” se arată în comunicatul MApN.
Forumul Academic Militar Internaţional (International Military Academic Forum -iMAF) este găzduit pentru a doua oară de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
La ediţia din acest an vor lua parte la dezbateri 57 de participanți din 14 ţări (Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehia, Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, România şi Statele Unite ale Americii), iar temele principale care vor fi abordate se referă la pregătirea viitorilor ofițeri și găsirea unor soluții viabile pentru creșterea numărului de schimburi de studenți și tineri ofițeri între instituțiile militare de învățământ superior.
iMAF este un proiect iniţiat de reprezentanţii Academiei Militare Tereziene din Wiener Neustadt – Austria, la care au fost cooptaţi, începând cu anul 2014, reprezentanţii Universităţii de Apărare din Brno – Cehia, Universității Militare a Forţelor Terestre din Wroclaw – Polonia, Universităţii Naţionale a Serviciilor Publice din Budapesta – Ungaria şi Academiei Forţelor Terestre din Sibiu – România. În prezent, acest forum internațional de discuții are 22 de parteneri.