Meleagul Cailor de la Prod

Aproape de Tărâmul Tuberozelor de la Hoghilag, ia naștere Meleagul Cailor de la Prod, o lume de poveste, unde poți să înveți aproape totul despre frumusețea și gentilețea cabalinelor, să descoperi natura și oamenii frumoși din partea locului.

Menționat pentru prima dată la 1348, satul Prod, mai demult Prud, aparține comunei Hoghilag și de mai bine de nouă ani se află pe harta evenimentelor sportive de top, găzduind Transilvania Horse Show, singurul eveniment hipic internațional din țară.

Nume cu renume

Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag, spune, cu mândrie, că Produl își merită numele de Meleagul Cailor deoarece are pensiuni care oferă servicii de echitație turiștilor, organizează de mulți ani cel mai important concurs hipic pentru studenți și Transilvania Horse Show, competiție la care sunt aduși sute de cai din țară și din lume.

Visul devenit realitate

Pe Mihnea Virgolici, fost arbitru internațional de echitație, îl găsești la o fostă fermă de hamei, transformată în timp, într-un tărâm de poveste. „Cross Country Farm este mai mult decât o fermă, un teritoriu delimitat de garduri, ape sau păduri, înconjurat de dealuri sau așezat la marginea satului Prod, comuna Hoghilag din județul Sibiu. Mai mult decât o pensiune cu 6 camere în care iubitorii de natură vin să călărească și admire acest animal dumnezeiesc în deplina sa fericire, în libertate. Este chiar tărâmul unde visul unui om frumos s-a materializat și nu ca într-un basm cu zâne, ci în urma unor ani de muncă și încercări nenumărate. Căci, cum altfel poate fi drumul către visul tău cel mare decât presărat cu încercări, temeri, obstacole, ca mai apoi să începi să te bucuri de coacerea roadelor. Ferma, precum un copac roditor, a prins întâi rădăcini, pe urmă a crescut, a făcut primele fructe și acum așteaptă trecerea anilor pentru o recoltă din ce în ce mai bogată. Are mere de soi, soare, apă și multă iubire. Astfel, o fostă fermă de hamei devine după 14 ani o combinație de experiențe rurale și cochetării urbane, o lume nouă într-o lume veche, o matrioska ce își arată fețe noi pe măsură ce echipa se mărește, aducând împreună creatori de viziuni și întâmplări unice în spațiul turismului ecvestru românesc. Localizarea fermei în inima Transilvaniei, la granița între județele Sibiu și Mureș, îi dă un farmec aparte, având în vedere peisajele tulburător de frumoase, dar și vecinătatea cu spații culturale protejate de UNESCO“, mărturisesc cei de la Cross Country Farm.


Dana MUNTEANU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura