Medii familiale și terapii moderne pentru copiii din fostele centre de plasament din județul Sibiu

Direcția Generală de Asistență Specială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu împreună cu Consiliul Județean Sibiu au finalizat proiectele de construire a cinci noi case de tip familial și două centre de zi pentru copiii provenind din centrele de plasament Orlat și Turnu Roșu.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Acestea se adaugă altor două căsuțe de tip familial și unui centru de zi date deja în folosință.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Foto: Mesagerul de Sibiu

Noile investiții majore vor crea un mediu mai sigur și mai familial pentru copiii aflați în sistemul de protecție socială, oferind condiții adaptate nevoilor individuale și acces la terapii de recuperare. Totodată, prin dotările moderne și infrastructura accesibilizată, proiectele contribuie la o integrare mai bună a copiilor în comunitate și la creșterea calității vieții acestora.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Astăzi inaugurăm cinci căsuțe de tip familial și două centre de zi, după ce, cu câteva luni în urmă, am dat în folosință alte două căsuțe de tip familial și un centru destinat recuperării copiilor cu dizabilități. Copiii spun adio vechilor centre de plasament și se vor muta în locații mult mai plăcute, adaptate nevoilor pe care le au”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Proiectele derulate de DGASPC Sibiu și Consiliul Județean Sibiu au vizat construirea a 7 căsuțe de tip familial și 3 centre de zi.

Acestea sunt amplasate în:

Sibiu, pe strada Drumul Ocnei (căsuțele „Iris” și „Călin”), pe strada Dr. Bagdazar (căsuțele „Brândușa” și „Narcisa”) și strada Bastionului (centrele de zi „Răzvana” și „Iasmina”);
Turnu Roșu, căsuțele „Pavel” și „Maria”, centrul de zi „Bujorul de munte”;
Cisnădie, căsuța „Octavian”.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„În noile spații copiii beneficiază de absolut toate dotările de care au nevoie pentru un trai confortabil, începând de la mobilier, la electrocasnice sau echipamente IT. De asemenea, în noile centre de zi putem lucra cu copiii pe partea de recuperare medicală, oferindu-le totodată și asistență psihologică. Suntem în fericita situație de a putea oferi beneficiarilor noștri serviciile de care au nevoie”, a transmis Liliana Agârbiceanu, director general al DGASPC Sibiu.

Investițiile au fost posibile mulțumită finanțărilor nerambursabile pe care cele două instituții partenere le-au obținut de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, valoarea investițiilor ridicându-se la aproximativ 25 milioane lei.

La evenimentul care a marcat finalizarea noilor obiective de investiții, organizat la Turnu Roșu, au participat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu, echipele de proiect, constructori și jurnaliști.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura