Medicină pentru trup și suflet

2.000 de sibieni sunt tratați lunar în Centrul Medical „Aeskulap” n Pacienţii pot beneficia şi de abonamente lunare

Centrul Medical „Aeskulap” se menține de mai bine de 16 ani pe piața medicală din Sibiu, remarcându-se prin profesionalism, atitudine și grija față de fiecare pacient în parte.

În septembrie 1990, doctorul Mihai Cristea deschidea la Sibiu primul cabinet particular de pediatrie. Cinci ani mai târziu, cu ajutorul a doi prieteni nemți, prin multă muncă și dedicație, afacerea avea să se transforme în Centrul Medical „Aeskulap”. După mai bine de 16 ani de tradiție și grijă pentru pacienți, centrul medical funcționează și astăzi în aceeași locație în care a luat naștere în 1995: imobilul vechi de peste 350 de ani de pe strada Valea Mare nr. 8.

2.000 de cazuri rezolvate lunar

Profesionalismul, pasiunea și atitudinea față de pacienți au rămas aceleași sau chiar s-au îmbunătățit, odată cu alăturarea medicilor specialiști care colaborează cu „Aeskulap”, spune medicul Mihai Cristea, administratorul centrului. Încă de la început, centrul medical a pornit la drum cu un număr destul de mare de cadre medicale, iar pe parcurs s-au mai alăturat și alți specialiști, atât din sistemul privat, cât și din cel de stat. În prezent, clinica „Aeskulap” dispune de şaisprezece medici specialiști, unsprezece cadre medicale și un personal auxiliar format din șapte angajați. În fiecare lună, aproximativ 2.000 de pacienți trec pragul centrului medical de pe strada Valea Mare, iar problema fiecăruia devine problema medicului specialist în momentul în care ușa cabinetului se închide.

Grijă pentru copii

Structura centrului medical și atmosfera se deosebesc simțitor de celelalte clinici, iar acest lucru se simte încă de la intrare. Gresia rece este înlocuită aici de lemn, un material mult mai primitor, care le oferă pacienților o clipă de liniște. De asemenea, încă de la intrare atrage, atenția locul de joacă amenajat pentru copii, din fața cabinetul de pediatrie. „La noi, copiii plâng când pleacă de la doctor, nu înainte. Şi sunt entuziasmați să revină pentru a se juca. Ambianța clinicii oferă siguranță, iar starea de tensiune și frica de a merge la medic sunt mult atenuate. Pentru noi este foarte important ca pacienții să se simtă bine și să capete încredere în specialiștii noștrii. De aceea aici, relație pacient-medic este foarte apropiată de relația de la om la om“, explică pediatrul Mihai Cristea. Pe lângă „banalele” consultații, în cadrul centrului, pacienții pot beneficia și de un sistem de abonament lunar, în baza căruia pot veni ori de câte ori au o problemă sau au pur și simplu nevoie de un sfat. De altfel, preţul unei consultaţii este de aproximativ 50 de lei.

Sănătate și relaxare într-un singur loc

Centrul medical „Aeskulap” este compus din 11 cabinete, cu un total de 13 specializări: acupunctură, cardiologie și ecografie Dopller, ecografie, ginecologie-obstretică, medic de familie, medicina muncii, neurologie, oftalmologie, pediatrie, psihiatrie, psihologie, stomatologie și stomatologie implantologie. Însă, pe lângă serviciile tradiționale, care se regăsesc în majoritatea clinicilor de acest tip, „Aeskulap” oferă pacienților săi servicii de întrețienere și înfrumusețare: cosmetică, frizerie, balet și aerobic, pentru toate vârstele – de la cei mai mici până la cei mai vârstnici. Centrul dispune de dotări standard, dar și de un laborator pentru servicii complete de analiză, foarte bine dotat, fiind o filială a laboratorului „Gral Medical” din București. Laboratorul sibian este specializat pe domenii precum: bacteriologie, imunologie, fertilitate și sarcină sau parazitologie.

Fără ajutor de la CJAS

Relația cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate este redusă. Exceptând laboratorul de analize și medicul de familie, toate celelalte cabinete funcționează în sistem privat. „Deși funcționăm în special în sistem privat și nu beneficiem neapărat de dotări performate și decontări de la bugetul de stat, ne menținem clienții prin profesionalism, prețuri accesibile și mai ales prin grija și atenția pe care o acordăm fiecărui caz în parte“, precizează Cristea.

Priorități pentru viitor

Pe viitor, administratorul centrului își propune să mențină particularitățile care au definit clinica încă de la început. „Totul depinde de cum vor evolua lucrurile, însă în principiu ne propunem să păstrăm acceași direcție, pentru că tradiția ne recomandă“, promite Mihai Cristea, cel pentru care profesia de pediatru a devenit, de-a lungul anilor, un mod de a trăi. În planurile sale de viitor sunt incluse și o serie de renovări ale actualei locații, care să păstreze aerul de relaxare și siguranță de care pacienții se bucură în prezent. De asemenea, o altă prioritate este creșterea numărului de medici specialiști, cu toate că sistemul actual se confruntă în continuare cu un deficit simțitor de cadre medicale. „Pe plan local, creșterea numărului de clinici private nu este direct proporțională cu creșterea numărului de specialiști. Medicii care profesează în sistemul de stat au încă o reținere în a trece la cel privat, deoarece se simt, încă, mai în siguranță la stat“, este de părere administratorul centrului „Aeskulap”.

Cristea iubeşte copiii

Înca din tinerețe, medicul Mihai Cristea a considerat pediatria o specializare mai deosebită, fiind fascinat de lucrul cu micuții pacienți, dar și de postura de a da sfaturi proaspeților părinți. „Cred că cel mai important este să previi și să știi cum să-ți crești copilul într-un mediu cât mai sănătos. Tocmai de aceea, telefonul meu stă la dispoziția tuturor pacienților, care mă pot suna oricând, chiar și pentru un simplu sfat. Satisfacția este mult mai mare atunci când știi că poți contribui și poți reduce riscurile pentru ca un copil să crească într-un mediu sănătos“, este de părere acesta. Totodată, în cei peste 16 ani de când profesează nu de puține ori a fost surprins de invitații la nunțile „micuților“ săi pacienți sau de foști „copii“, care între timp au devenit părinți.

CIFRĂ
102.000

de lei a fost cifra de afaceri a clinicii în 2010, fără a socoti cifrele cabinetelor individuale găzduite

CITAT
Mihai Cristea | administrator clinică

„Pe plan local, creșterea numărului de clinici private nu este direct proporțională cu creșterea numărului de specialiști. Medicii care profesează în sistemul de stat au încă o reținere în a trece la cel privat, deoarece se simt, încă, mai în siguranță la stat.“

FOTO: Unii dintre pacienţii medicului Mihai Cristea au devenit, între timp, părinţi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura