Cele două reprezentante ale județului în Liga 2 la fotbal se confruntă pentru prima dată în istorie într-un meci oficial, sâmbătă, de la ora 12,30, pe stadionul Gaz Metan Mediaș. Cu ambiția echipei nou promovate, CSC Șelimbăr ar putea încurca planurile FC Hermannstadt, mai ales că îl are la timonă pe Eugen Beza, antrenor al FCH în urmă cu doar câteva luni.
Dincolo de competiția sportivă, între cele două cluburi nu există la această oră o rivalitate „oarbă“. Membri din staff-urile de conducere ale celor 2 cluburi au fost ani buni colegi pe teren, la Sibiu, iar relațiile lor par să se păstrat în timp. Dovadă faptul că s-au pus de acord ca echipele să dispute ultimul amical dinaintea începerii sezonului, meci jucat în iulie pe Municipal și încheiat la egalitate 1-1 (0-0), goluri Alhassan (‘72) și A. Cîrstean (‘74). Plus că în această vară FCH l-a împrumutat la Șelimbăr pe Alex Vlad, jucător important în angrenajul „uns“ de Eugen Beza.
FCH, prima șansă
Palmaresul e de partea FC Hermannstadt, care a câștigat cu 8-0 primul amical desfășurat între cele două echipe, în iulie 2019, când Sibiul activa în Liga I, iar Viitorul Șelimbăr era proaspăt promovată în Liga III. Elevii lui Marius Măldărășanu au prima șansă la victorie în partida de sâmbătă și datorită poziției în clasament, locul 4 după 10 etape, cu 6 victorii și 4 rezultate de egalitate. Sibienii au rămas practic singurii din Liga 2 fără înfrângere, după ce CSC Șelimbăr tocmai i-a „stricat“ seria Concordiei, runda trecută, 1-0 (0-0), gol Boboc (‘57).
Ținuți în afara podiumului
Echipa sibiană vine după un semieșec la Dej, 1-1 (0-0), fiind victima centralului Marius Omuţ (Satu Mare). Arbitrul a schimbat cursul jocului, la 1-0 pentru sibieni, acordând un penalti complet aiurea gazdelor. Elevii lui Marius Măldărășanu începuseră cu mult elan meciul, au controlat mijlocul terenului și au reușit chiar deschiderea scorului încă din prima repriză, prin Valentin Buhăcianu (‘36), care a profitat de o bâlbâiala în defensiva gazdă. După golul sibian, jocul s-a așezat în favoarea FCH. Părea că echipa sibiană nu va avea probleme în a-și asigura cele 3 puncte puse în joc, însă centralul Marius Omuţ (Satu Mare) a stricat meciul, fluierând penalti pentru gazde la o fază banală în careul sibian. Mircea Manole a transformat fără probleme (‘65), iar fața întâlnirii s-a schimbat total. Unirea s-a mulțumit apoi să închidă spațiile, ceea ce a și reușit până la final.
Victorie cu Chiajna
De partea cealaltă, CSC Șelimbăr are elanul echipei care tocmai a bifat cea de-a patra victorie în Ligă. Și ce victorie, 1-0 în fața Concordiei Chiajna, echipă cu pretenții la Liga I. După eșecul de la Ploiești, 0-3 în fața liderului, în care șelimbărenii au fost făcuți „rupți în fund“ de comentatorul partidei, antrenorul Eugen Beza a reușit să transforme supărarea elevilor săi în ambiție, iar călăreții roșii au „mâncat“ terenul. Nou-promovata și-a redobândit respectul în fotbalul românesc, printr-o prestație solidă, în condițiile în care meciul „de acasă“ s-a jucat la Avrig, arena locală fiind în construcție. „Ne-am descurcat bine, am avut inițiativa și sunt foarte fericit pentru băieți, pentru că după meciul cu Petrolul am fost blamați. Și-au arătat adevărata valoare. Sper să o țină tot așa“, declara Eugen Beza, la finalul partidei.
Disciplină tactică
Golul victoriei CSC Șelimbăr a venit în repriza secundă, prin Robert Boboc (‘57), gazdele surprinzând viceliderul cu o așezare foarte bună în teren, disciplină tactică și mai ales determinare, semn că se lucrează la un nivel ridicat la antrenamente. Bucuria a fost cu adevărat mare după „cea mai importantă victorie din istoria clubului“. „Personal, dedic victoria mamei mele, care suferă la fiecare meci, fiindcă vede… așa… un dramatism în fotbal, iar noi, ca echipă, dedicăm această victorie unor oameni care sunt alături de noi, care ne susțin (…), lui Cornel Stănilă, care este zi de zi alături de noi, și domnului primar Marius Grecu, care ne susține foarte mult din toate punctele de vedere“, a transmis Beza.
Bilete și acces la derbi
Cei care nu și-au achiziționat tichete de acces, de pe bilete.ro, o pot face de la stadion, în ziua meciului, de la casa de bilete de la tribuna 2, începând cu ora 10,30. Pot intra persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARSCoV-2
Etapa a 10-a: FK Csikszereda – Politehnica Iaşi 3-1 (2-0); Ripensia Timișoara – Universitatea Cluj 0-3 (0-1); Dunărea Călăraşi – Metaloglobus Bucureşti 0-1 (0-0); Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Unirea Constanţa 2-1 (1-0); Dacia Unirea Brăila – FC Buzău 0-7 (0-4); Unirea Slobozia – Politehnica Timișoara 1-0 (0-0); CS Comunal Şelimbăr – Concordia Chiajna 1-0 (0-0); Steaua – Astra 1-1 (1-0); FC Braşov – Petrolul Ploiești 0-4 (0-1); Unirea Dej – FC Hermannstadt 1-1 (0-1).
Etapa a 11-a: Petrolul Ploiești – Steaua; FC Buzău – Unirea Slobozia; Astra – Dunărea Călăraşi; Unirea Constanţa – Dacia Unirea Brăila; Politehnica Iaşi – Pandurii Târgu Jiu; Metaloglobus Bucureşti – FK Csikszereda; FC Hermannstadt – CSC Şelimbăr; Politehnica Timișoara – Ripensia Timișoara; Universitatea Cluj – Unirea Dej; Concordia Chiajna – FC Braşov