Înarmați cu șepci de soare, multă apă, răbdare, steaguri, chitări și tobe, dar și încălțări speciale, câteva zeci de tineri plecați pe jos de la Alba Iulia au ajuns astăzi, în jurul amiezii, în Piața Mare a Sibiului.
Participanții la marș au fost întâmpinați de grupul de inițiativă din Sibiu al Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina. Aceștia le-au împărțit steaguri, calendare și insigne cu harta României Mari și mesajul „1918. Hai să dăm mână cu mână!“.
Ambițioși, tinerii spun că nu au de gând să cedeze în lupta cu soarele și oboseala, urmând ca în următoarele două luni să parcurgă, tot pe jos, alți 1.300 de kilometri. Până la Chișinău. „Până acum, am avut parte de vreo două ploi torențiale și alte câteva mici probleme de sănătate ale participanților. Asta nu ne va opri să ne continuăm drumul, iar pe 25 sau 26 august să trecem Prutul în drumul nostru spre Chișinău. Pe traseul nostru de până acum, Alba Iulia – Cluj – Reghin – Sibiu, totul a fost conform planului, mâine dimineață urmând a pleca spre Vâlcea și Argeș“, ne-a declarat George Simion, organizatorul Marșului Centenarului.
Deși scapă de o bătătură și dă de alta, la care se adaugă durerile de picioare, Adrian Balica, de 73 de ani, cel mai în vârsta participant al marșului, crede că o cauză nobilă nu merită niciodată abandonată, motiv pentru care de la Alba Iulia o sa ajungă negreșit la Chișinău cu steagul României Mari în mână.
Viorica MAIER