„Maratonul” care te învață cum să salvezi vieți

Sâmbătă, la Maratonul Resuscitării, un eveniment organizat de Fundația pentru SMURD și ISU Sibiu, dedicat educării publicului în tehnici de prim ajutor și resuscitare, poți învăța de la specialiști cum să aplici corect manevre de resuscitare cardio-pulmonară (RCP) și cum să folosești un defibrilator automat. Aceste cunoștințe pot face diferența între viață și moarte!

foto: Arhivă

Maratonul Resuscitării este o inițiativă lansată la nivelul SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD prin care se dorește educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.
4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.
Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea celor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece.
Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane care a suferit un stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția noastră.
Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență sunt vitale pentru supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.
Oferind doar 30 de minute din timpul tău, sâmbătă, 14 septembrie, în Shopping City Sibiu, vei afla cum, cu mâinile goale, poți face diferența dintre viață și moarte!
Cum se desfășoară Maratonul Resuscitării?
În cadrul evenimentului, împreună cu peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD, veți exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoașteți și cum trebuie să acționați în cazul unui stop cardiorespirator.
Maratonul va cuprinde peste 20 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare nou grup de participanți.
Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*