Manifestări artistice la Centrul de recuperare „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Sibiului

Beneficiarii Centrului de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Sibiului au sărbătorit Ziua Culturii Naţionale, precum şi Unirea Principatelor Române, printr-o manifestare artistică şi de socializare.

foto:/mitropolia-ardealului.ro/

La 175 de ani de la nașterea marelui poet national Mihai Eminescu și la 166 de ani de la Unirea Principatelor Române, Centrul „Sfântul Nectarie” a fost gazda unui eveniment special: poeziile eminesciene au fost recitate cu emoție, cântecele patriotice au răsunat, iar Hora Unirii a unit simbolic sufletele tuturor participanților.

Versurile poetului Mihai Eminescu, pline de farmec și semnificație, au fost recitate cu mari emoții, dar și cu zâmbete sincere de beneficiarii serviciilor de recuperare oferite de centrul Arhiepiscopiei Sibiului. Astfel de activități demonstrează că persoanele cu dizabilități pot trăi momente pline de frumusețe, participând activ la evenimente culturale şi de socialitare care le valorifică potențialul.

Din mărturiile beneficiarilor reiese impactul profund al acestui eveniment:

„Acest eveniment ne-a ajutat să depășim barierele culturale care apar adesea în calea noastră. Considerăm că astfel de momente sunt binevenite, deoarece socializarea este cea mai importantă modalitate prin care persoanele cu nevoi speciale se pot integra în comunitățile din care fac parte”.

„Șezătoarea literară organizată în luna ianuarie ne-a făcut să fim empatici, ne-a crescut încrederea în forțele proprii și stima de sine. Ne-am simțit fericiți pentru că am putut fi din nou împreună, recitând poezii și depănând amintiri”.

Evenimentele de acest fel au o valoare inestimabilă, fiind o dovadă a faptului că, prin cultură și implicare, barierele pot fi depășite, iar legăturile dintre oameni pot deveni mai puternice.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura