Mai simplu pentru sibieni

De joi, 27 aprilie, Primăria Sibiu emite și în format electronic certificatele de urbanism, prelungirea certificatelor de urbanism și prelungirea autorizației de construcție/desființare. Actele necesare pentru obținerea acestor documente vor fi depuse de cetățeni tot în format electronic.

 

Termenul de emitere a documentelor în format electronic este de maxim 30 de zile de la data plății taxei de emitere a documentului, conform legii.

Pași de urmat

Pasul 1. Accesați portalul https://edirect.e-guvernare.ro. Creați un cont accesând secțiunea „Cont Nou“. Completați rubricile cu datele personale, alegeți un nume de utilizator și o parolă. Veți primi pe adresa de e-mail un link pentru confirmarea contului pe care trebuie să îl accesați pentru a finaliza crearea contului.

Pasul 2. Depunerea documentațiilor. Accesați secțiunea „Conectare“, completați utilizatorul și introduceți parola pentru intrarea în sistem, apoi selectați „eDirect“. În secțiunea „Creează solicitare“, la rubrica „Instituție“ introduceți: „Primăria Municipiului Sibiu“. Alegeți documentul pe care îl doriți: certificat de urbanism, prelungire certificate de urbanism etc. Aici veți găsi informațiile legate de documentele pe care trebuie să le depuneți pentru obținerea certificatelor/ autorizațiilor. Faceți click pe „Lansează solicitare“ și încărcați documentele necesare (unde acest lucru se impune, documentația atașată trebuie să fie semnată electronic de cetățean). Faceți click pe butonul „Lansează solicitare“ și astfel documentația a fost depusă. La final, veți primi o notificare care confirmă depunerea documentelor.

Pasul 3. Preluarea documentației. Documentele încărcate în program vor fi descărcate de către serviciul de specialitate și vor primi număr de înregistrare. Inspectorul va calcula taxa datorată de cetățean și va transmite  prin portal eDirect un mesaj prin care îi comunică numărul de înregistrare generat de către platforma edirect.e-guvernare.ro, numărul de înregistrare în Primăria Sibiu și cuantumul taxei pe care trebuie să o plătească. Taxa se calculează în funcție de tipul de act solicitat.

Pasul 4. Plata taxei de emitere a documentului. Pentru efectuarea plății, cetățenii vor intra în contul personal pe platforma de e-administrație a Primăriei Sibiu (https://extranet.sibiu.ro/default.aspx) unde pot face plata electronic. De asemenea, plata se poate face electronic și pe https://www.ghiseul.ro.

După achitarea taxei, cetățeanul are obligația sa trimită pe portalul eDirect dovada plății (e-mailul primit după efectuarea plății). Serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Sibiu va prelucra actele din acel moment.

Stadiul soluționării cererii poate fi urmărit pe portalul https://edirect.e-guvernare.ro, accesând secțiunea Solicitările mele.

Pasul 5. Soluționarea și transmiterea documentului către cetățean. Departamentul specializat analizează documentația și emite documentul pe care îl încarcă pe platforma edirect.e-guvernare.ro. Cetățeanul primește prin e-mail un mesaj prin care este înștiințat că solicitarea a fost soluționată și poate descărca de pe portalul https://edirect.e-guvernare.ro documentul final în format PDF, cu semnăturile electronice.

ASTRID FODOR | primar

„Se simplifică astfel procedura de obținere a acestor documente de urbanism. Cetățeanul nu mai este obligat să vină la sediul Primăriei, ci poate să obțină documentele de acasă, din fața computer-ului. Consider că este o măsură care completează foarte bine serviciile electronice pe care noi le oferim deja prin platforma de E-administrație de pe site-ul www.sibiu.ro.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*