Începând de joi, sportivii care vin la Sibiu vor beneficia de condiţii de cazare de trei stele. Hotelul aflat în administarea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret şi-a dublat capacitatea de cazare şi are acum şi un centru de recuperare dotat cu saună şi săli de fitness.
Cunoscutul Hotel Sport, de lângă Sala Polivalentă Transilvania, s-a înnoit. Ieri a fost inaugurată o nouă aripă, care cuprinde atât camere moderne, cât şi un centru de recuperare cu saună şi săli de fitness. Practic, acum hotelul şi-a dublat capacitatea de cazare şi a mărit considerabil restaurantul. “Înainte aveam o capacitate de cazare de doar 26 de locuri, iar acum avem 50 de locuri. Restaurantul, de asemenea, era impropriu. Avea doar 50 de locuri. Acum dispune de o cantină modernă şi 90 de locuri. Toate condiţiile oferite sunt la standarde europene, astfel încât putem spune că unitatea poate lua trei stele lejer”, este de părere Claudiu Spânu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST).
30 de lei pe noapte
Deşi condiţiile de cazare oferite sunt la cele mai înalte standarde, preţurile nu sunt la fel de ridicate. Astfel, pentru o noapte de cazare, clienţii plătesc 30 de lei/pat. Cu precizarea că aici se pot caza doar sportivii. În această sumă intră şi facilităţile oferite de Căminul Sportiv “Hotel Sport”, respectiv accesul la centrul de recuperare. Sportivii din loturile olimpice sau naţionale plătesc doar 20 de lei, cei din structurile sportive ale ministerului de resort, 21 de lei, iar cei de la instituţiile subordonate Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret sau Comitetului Olimpic şi Sportiv Român – 22 de lei. Turiştii interesaţi de hostelul DJST trebuie să scoată din buzunar 45 de lei/persoană, respectiv 90 de lei pentru o cameră dublă, în timp ce o cameră dublă în regim single va fi taxată cu 60 de lei.
Calitate pe bani puţini
Construcţia Căminului Sportiv “Hotel Sport” a început în 2010, cu achiziţionarea de materiale de construcţii. Apoi, în 2011, cu ajutorul Primăriei Sibiu, au fost obţinute avizele necesare extinderii şi au început lucrările. Anul acesta a fost finalizată şi inaugurată construcţia. Iar conducerea DJST se lauda că nu a fost o investiţie exagerată. “Am încercat să facem ceva de calitate, cu bani puţini. Construcţia a costat 800 de mii de lei, din care 550 de mii de lei veniţi de la bugetul de stat, iar restul, de 250 de mii, din resurse proprii. Şi aceste reusurse proprii se referă în primul rând la tabere. După cum ştiţi, taberele din Sibiu sunt singurele tabere din ţară pe profit, la ora actuală. Dar acum, am ajuns să ne susţinem singuri”, conchide Claudiu Spanu.
50
de locuri de cazare oferă, de acum, Hotel Sport