Lupta cu viciile

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu implementează în anul şcolar 2014 – 2015, proiectul local „Liber să decid!“.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sibiu, Şcoala Gimnazială „Regina Maria” din Sibiu şi Şcoala Gimnazială nr. 18 din Sibiu.

Prevenirea, mai bună decât tratarea

scoala 18 fatadaÎn cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi de câştigare și dezvoltare de abilităţi, astfel încât, la sfârşitul perioadei de implementare, elevii să-şi dezvolte abilităţi protective împotriva consumului de droguri şi a comportamentelor de risc, în vederea creşterii influenţei factorilor de protecţie, a evitării sau cel puţin întârzierii debutului consumului de tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive şi să adopte un stil de viaţă sănătos. Programele centrate pe prevenire facilitează aspectele dezvoltării şi ajută copiii să-şi accepte o îmbunătăţire a propriului eu, abilităţile de relaţionare interpersonală, strategiile de rezolvare de probleme şi de luare a deciziilor, abilităţile de a face faţă emoţiilor problematice şi o perspectivă mai flexibilă asupra vieţii.

Obiectivul proiectului îl reprezintă implementarea unui proiect regional de educaţie nonformală, în anul şcolar 2014-2015, în vederea dezvoltării personalităţii de tip asertiv şi a mecanismelor de coping necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresat elevilor din ciclul gimnazial din cadrul celor două şcoli partenere. Proiectul se încadrează atât în Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2013 – 2016, cât şi în Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013 – 2016, la capitolul care se referă la prevenire în şcoală, activitatea 1.4 „Implementarea la nivelul judeţului Sibiu de proiecte naţionale şi/locale de educaţie nonformală, în vederea dezvoltării personalităţii de tip asertiv şi a mecanismelor de coping, necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, proiecte adresate elevilor de gimnaziu“.

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*