Lizuca, Patrocle, Scufița Roșie și Gulliver, la final de an pe scena de la “Gong”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu încheie programul din acest an cu spectacolele „Dumbrava minunată” în regia lui Gabriel Apostol, „Scufița Roșie” în regia lui Diego Aramburo și „Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija.

Una dintre cele mai emoționante povești din literatura românească prinde viață într-o adaptare ce aduce tribut teatrului clasic cu păpuși. „Dumbrava minunată”, după Mihail Sadoveanu, în regia lui Gabriel Apostol, este un manifest pentru prietenie și încredere în sine. Cel mai nou spectacolul al Teatrului pentru Copii din Sibiu va avea două reprezentații speciale sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 18:00 și duminică, 2 decembrie, de la ora 11:00. „Dumbrava minunată” este povestea plină de curaj a Lizucăi, o fetiță de 6 ani. Umilită de mama sa vitregă, fetița fuge de acasă alături de cel mai bun prieten al ei, cățelul Patrocle. Drumul spre casa bunicilor se transformă într-o călătorie fantastică unde plantele și animalele vorbesc, iar în final fetița ajunge sub ocrotirea bunicilor. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

„Dumbrava minunată” / foto: Dragoș Dumitru

Câștigător al premiului pentru actualitatea discursului teatral la Festivalul Internațional de Teatru Contemporan al Animației „Impuls” de la București, spectacolul „Scufița Roșie” după Jöel Pommerat, în regia lui Diego Aramburo, va putea fi revăzut la Sibiu sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 18:00 și duminică, 16 decembrie, de la ora 11:00. Scufița Roșie este o fetiță care vrea foarte mult să se joace – cu mama ei, cu umbra ei, și chiar cu lupul cel viclean. „Scufița Roșie” e un spectacol modern și muzical, ce ilustrează mai degrabă o problemă a societății și a lumii în care trăim, unde adevăratul pericol stă în șarmul lupului, în simplitatea și firescul lui, dar și în condiția fetiței și a oricărei femei. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

„Cel mai mare Gulliver”, în regia lui Alexandru Dabija, are la bază o adaptare de Leta Popescu, după textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiți autori români pentru copii, cunoscut mai ales pentru „Cărțile cu Apolodor”. Spectacolul de la Sibiu este construit pe muzica Adei Milea și îl aduce pe scenă pe Matei, un puști supărat pentru că e prea mic și crește prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplinește dorința și îl transformă într-un uriaș. Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuși cu arc și tije, dar și prin proiecțiile live la scenă. Producția de la Sibiu are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Luna decembrie continuă, de asemenea, seria atelierelor de creație coordonate de Claudia Benchea, Aurelia Călinescu, Diana Ribana și Sandi Rusu – Costea.

Accesul publicului la oricare din spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet la oricare din spectacole este 9 lei, tarif unic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*