Lista alimentelor care nu trebuie ținute la frigider sub nicio formă

Unele alimente se strică mai repede, sau chiar pot deveni toxice atunci când sunt ținute la rece, scrie Adevărul.

FOTO: freepik.com

Iată 10 alimente care nu ar trebui niciodată să fie depozitate în frigider și care sunt explicațiile științifice.

1. Uleiurile vegetale

Contrar convingerilor populare, uleiurile vegetale, precum uleiul de măsline, de floarea-soarelui sau de arahide, ar trebui stocate într-un loc răcoros și întunecat, nu în frigider, conform publicației healthshots.com.

Temperaturile reci pot duce la solidificarea sau înnegrirea acestora, pierzându-și astfel proprietățile benefice. Cine și-ar putea dori un dressing de salată întărit?

2. Cartofii

Deși mulți dintre noi îi depozitează în compartimentul pentru legume al frigiderului, cartofii ar trebui ținuți într-un loc uscat, întunecat și răcoros. Temperaturile scăzute din frigider pot transforma amidonul din cartofi în zaharuri, schimbându-le textura și gustul. În plus, umiditatea din frigider îi poate face să se strice mai repede.

3. Roșiile

Roșiile sunt bune prietene ale salatelor și pastelor, dar nu și ale frigiderului. Temperaturile reci pot altera textura și aroma lor. Este recomandat să le țineți la temperatura camerei, preferabil într-un coș sau pe tejghea, pentru a le menține prospețimea și gustul autentic.

Continuă AICI:

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*