Librarii Ramit – Sibiu în vizită cu cărți și alfabetare la școlarii din Porumbacu de Sus

Cei 24 de copii, elevi în clasele I, a II-a, a III-a și a IV-a ai școlii din Porumbacu de Sus, județul Sibiu au fost vizitați de librarii de la Ramit – Sibiu. Întâlnirea a fost o experiență plină de emoție și bucurie, și pentru unii, și pentru ceilalți, iar librarii au promis că o vor repeta și că vor vizita, în viitorul apropiat, și alte școli sătești din județul Sibiu.  

Bucuria copiilor a fost egală cu emoția librarilor de la Ramit, care nu au ales deloc întâmplător Porumbacu de Sus. Satul de la poalele Făgărașului este localitatea natală a fondatorilor librăriei, iar Librăria Ramit este una dintre cele mai vechi și mai apreciate librării sibiene, și nu numai, cu peste 20 de ani de tradiție în distribuția de cărți, produse de birotică și papetărie.

De curând librăria s-a îmbogățit și cu un magazin online de carte care poate fi găsit la www.sibiulciteste.ro și care livrează cărți și pachete tematice fără taxe de transport în Sibiu”.

Vizita la școala din Porumbacu de Sus a fost atent pregătită și a avut ca scop declarat o mână de ajutor pentru micii școlari. Învățătorii copiilor au colaborat cu librarii și au făcut împreună selecția cărților și auxiliarelor care le-au fost dăruite copiilor, pentru ca acestea să le fie cu adevărat utile în programul educațional.

Fiecare dintre cei 24 de copii, care învață în școala din Porumbacu de Sus, a primit un pachet cu cărți, de la lecturi școlare, culegeri de matematică pentru cei din clasele a III-a și a IV-a până la alfabetare și cărți de colorat pentru bobocii clasei I. Aceștia din urmă au fost și cei mai bucuroși de ineditul evenimentului, dar și de alfabetare și au promis că vor învăța să scrie și să citească foarte bine, ca să se facă la rândul lor librari.

Dacă apariția celor de la Ramit și a coșului plin cu cărți și creioane colorate ia amuțit pe copii pentru câteva minute, stinghereala a fost repede învinsă de curiozitate. „Pot să pun mâna?”, „Pot să mă uit?”, „Vreau cartea aceasta!” s-a auzit mai multe voci. Copiii s-au adunat în jurul librarilor, au răsfoit cărțile și și-au luat în primire, fiecare în parte, darurile pregătite special pentru ei, în funcție de indicațiile învățătorilor, de nevoi și de clasa în care se află.

Se spune că cel care pune în mâna copilului o carte îi dă o comoară cu valoare inestimabilă, iar cel care-l învață pe copil să citească îi pune la picioare toată lumea. Librarii și învățătorii sunt păstrătorii acestor taine, iar legătura pe care ei o pot face, între copii și cărți, are șanse să fie una indestructibilă și utilă toată viața.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*