Leguma care poate provoca boli grave, inclusiv cancer, dacă este reîncălzită

Specialiștii atrag atenția că anumite legume pot deveni toxice și chiar să provoace boli grave, în anumite circumstanțe. Spre exemplu, dacă sunt reîncălzite.

Foto cu caracter ilustrativ

Una dintre legumele care poate deveni un pericol pentru sănătate, este foarte des folosită în bucătăria românească, în special la ciorbe.

Țelina poate să aibă multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine. Aceasta poate însă să devină toxică, în momentul în care este reîncălzită, scrie site-ul de sănătate Doctorul Zilei.

Explicația constă în faptul că țelina are un conținut ridicat de nitrați. În momentul în care mâncarea în care a fost adăugată este reîncălzită, respectiva cantitate de nitrați este eliberată.

Nitrații poti crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer. Printre alte afecțiuni, menționate de specialiști, se numără hipertensiunea, intoxicația alimentară și disfuncții ale sistemului circulator. Totuși, îngrijorările ar trebui să apară în cazul consumului de țelină reîncălzită, în cantități mari.

Continuă AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*