Lansarea volumului „Gravorul Mihail Strilbiţchi (a doua jumătate a secolului al XVIII-lea)”, semnat de cercetărorii Anca Elisabeta Tatay și Cornel Tatai-Baltă, a fost un prilej important de a descoperi în profunzime contribuțiile artistice ale lui Mihail Strilbițchi și de a înțelege mai bine contextul cultural și istoric al epocii sale.
Strilbițchi a fost o personalitate complexă a culturii românești, cu o activitate remarcabilă în calitate de tipograf, gravor, editor și traducător, influențând dezvoltarea artei și tiparului în spațiul românesc din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.
Alături de cei doi autori, au fost: dr. Iulia Mesea, muzeograf la Muzeul Național Brukenthal, dr. Constantin Ittu, cercetător și dr. Răzvan C. Pop, directorul Bibliotecii ASTRA Sibiu. Aceștia au vorbit despre rolul cărților tipărite în răspândirea culturii scrise și în îmbogățirea patrimoniului național și despre impactul tehnicilor de gravură folosite de Strilbițchi asupra artei grafice din acea perioadă.
Inclus în programul „Cărțile Astra”, evenimentul a fost un prilej de dialog și reflecție asupra evoluției artei grafice în tiparul din spațiul românesc, oferind o perspectivă amplă asupra moștenirii culturale lăsate de acest important gravor.