Constructorul angajat de Primăria Sibiu să amenajeze platformele pe care vor fi amplasate containerele pentru colectarea deșeurilor a lucrat, până acum, în cartierele Gușterița, Lupeni, în zona depoului, în zona Ștefan cel Mare – Vasile Aaron, în zona Mihai Viteazu, pe Aleea Haiducului, în zona străzii Rahova, în cartierul Valea Aurie și în cartierul Ștrand. Sunt finalizate sau se află în diferite stadii de lucru 130 de platforme pentru containerele de deșeuri biodegradabile și reziduale și alte 139 pentru containerele de tip iglu, destinate deșeurilor reciclabile.
În prezent se lucrează în următoarele zone, pentru turnarea betonului: pe Aleea Călărașilor unde se vor amenaja două locații, pe Artileriștilor – o locație și pe Aleea Roșiorilor – alte două locații; în cartierul Valea Aurie, în zona cuprinsă de străzile Agârbiciu, Dobârca și Sibiel, unde se amenajează trei locații; în total, în acest cartier se vor amenaja 18 locații; în cartierul Ștrand se lucrează pe străzile Olteniei, Maramureșului, Doljului și Ștrandului pentru amenajarea câte unei locații pe fiecare stradă; în acest cartier se vor amenaja în total 35 de locații; în zona depoului, unde sunt de realizat 7 locații; pe Calea Șurii Mici, unde se vor realiza trei locații.
Săptămâna viitoare, se va lucra: în cartierul Lazaret, în zona Oțelarilor – Henri Coandă, unde se vor amenaja 10 locații; în cartierul Terezian, unde se vor amenaja 21 de locații; în zona Aleea Frații Buzești, Calea Cisnădiei și Nicolae Iorga, unde sunt prevăzute 20 de astfel de locații.
Contractul încheiat cu firma SC Prodial SRL prevede amenajarea de platforme, atât în zonele de case, cât și în zonele de blocuri. „În zona de case se vor crea platforme doar pentru iglu-urile destinate colectării hârtiei și sticlei, restul de pubele urmând să fie amplasate în curțile sibienilor. Aceste platforme vor fi betonate, fără să fie împrejmuite pentru că iglu-urile asigură prin forma lor o izolare suficientă. În zona de blocuri se vor amenaja două tipuri de platforme: unele betonate, împrejmuite și iluminate pentru containerele destinate deșeurilor menajere biodegradabile și reziduale (de culoare maro și negre) – în cazul acestor platforme se vor instala și camere de filmat, în zonele în care s-au înregistrat probleme în colectarea deșeurilor – și unele betonate, dar neîmprejmuite pentru iglu-urile destinate colectării sticlei (verde), hârtiei (albastru), plasticului și metalului (galben)”, menționează Mirela Gligore, șefa Serviciului Presă și Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu.