Sărbătorile de iarnă au un farmec aparte, mai ales la țară. Aici nu se pune accent, înainte de sărbători pe goana după cadouri, pe aprovizionare, aglomerația din magazine și de pe străzi, ci totul se învârte în jurul tradițiilor strămoșești.
În comuna Sadu, există tradiția păstrată din moși strămoși ca la începutul Sărbătorilor de iarnă, de Sfântul Nicolae, să se aleagă cetele de colindători care vor umbla din casă în casă pentru a vesti oamenilor Nașterea Domnului.
Nici în acest an sădenii nu au făcut rabat de la tradiții. Cei care vor face parte din cetele de colindători au venit la biserică pentru a primi binecuvântarea preoților satului. În acest an, cu această ocazie Primarul comunei, Valentin Ivan a premiat și câteva cupluri din sat care au împlinit 50 de ani de căsătorie.
Apoi, a urmat aprinderea luminițelor de Crăciun în piața din mijlocul satului și tradiționala horă a alegerii cetelor de juni.
Acest obicei datează de sute de ani și este respectat cu sfințenie în Sadu. Se aleg două cete de colindători. Ceata Mare, formată din tineri de peste 25 de ani, și Ceata Mică formată din tineri sub 20 de ani.
Cetele de juni se vor păstra până la 28 decembrie când are loc tradiționala întâlnire a cetelor de juni de la Săliște.
Valentin Ivan, primarul comunei a spus pentru Mesagerul de Sibiu că toți sădenii țin foarte mult la aceste tradiții și că nu vor renunța niciodată la ele.
„Satul românesc are ca element de bază tradiția și obiceiurile, să renunțăm la ele ar însemna să distrugem însăși identitatea satului românesc” a spus Valentin Ivan.