După Revoluția din 1989 Sibiul a început să fie tot mai cunoscut în Europa și în întreaga lume. Dacă în zilele fierbnți ale Revoluției din decembrie 1989 orașul a intrat în atenția tuturor datorită luptelor date aici, treptat atenția a fost atrasă de dezvoltarea orașului.
Au început să se semneze tot mai multe acorduri de înfrățire între Sibiu și alte orașe de pe mapamond.
Astfel, pritre orașele înfrățite cu Sibiul se regăsesc:
Columbia, din Statele Unite ale Americii. Orasul Columbia este situat in statul Missouri, la 120 de km.de Kansas City si St. Louis. Centru cultural, medical si social al regiunii centrale a statului Missouri, orasul este cotat in mod constant printre primele 10 orase americane ca standard de viata. Columbia are o populatie de aprox. 100.000 locuitori, incluzind cei 26.000 de studenti din cele trei centre universitare: Colegiile Stephens si Columbia, Universitatea Missouri-Columbia. Parteneriatul dintre orasele Sibiu si Columbia s-a incheiat in anul 1994.
Klagenfurt, din Austria. Oraş cu o istorie de 800 de ani, Klagenfurt respira o atmosferă deosebită, datorată în special lucrărilor arhitecţilor italieni în sec. 16 şi 17.
Oraşul vechi a fost supus unor lucrări de restaurare, şi ca urmare, peste 50 de curţi interioare au fost deschise publicului. Totuşi, oraşul nu este un muzeu, ci un organism viu, cu o viaţă proprie, fascinant pentru turişti. Parteneriatul dintre oraşele Sibiu şi Klagenfurt s-a finalizat în anul 1996, prin semnarea Cartei de Înfrăţire.
Rennes, din Franța. Oraşul Rennes, situat în partea de NV a Franţei, la confluenta râurilor Vilaine şi Ile, este capitala provinciei Bretagne.
Atestat că aşezare celtică încă din sec. VI i.e.n, oraşul a cunoscut o istorie tumultoasă. Rennes a fost dintotdeauna un important centru economic, comercial şi administrativ, fiind renumit în ultimul timp prin dezvoltarea în domeniul tehnologic, a cercetării, electronicii şi telecomunicaţiilor. Printre marile companii care au sediul în Rennes putem aminti : Citroen, Ouest-France, Yves-Rocher şi Cannon. Rennes se bucura de asemenea de o moştenire culturală impresionantă, fiind şi un puternic centru universitar. În anul 1999 au fost încheiate documentele de înfrăţire dintre oraşele Sibiu şi Rennes, ca o împlinire a numeroaselor contacte avute anterior între cele două municipalităţi.
Marburg, din Germania. Ca multe aşezări, Marburg s-a dezvoltat la intersecţia a doua importante axe ale evului mediu timpuriu: pe direcţia est-vest, între Köln şi Praga, iar pe direcţia nord-sud, între Marea Nordului şi Alpi.
Aşezarea era protejată de un mic castel construit în secolul al IX-lea, ajungând să fie, între 1485-1500, respectiv 1567-1605, capitala statului Hessen. După 1605 este cunoscut mai ales prin universitatea să. Aici îşi are sediul cea mai veche universitate protestantă din lume, Philips Universität, fondată în anul 1527. Actualmente Marburg este unul din cele patru importante oraşe universitare ale Germaniei şi se afla în landul Hessen. Universitatea Philips din Marburg are o foarte bună colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, colaborare ce a stat la baza înfrăţirii dintre cele două oraşe, conform acordului încheiat la 24.10.2005 la Sibiu.
Deventer, din Olanda. Deventer este un oraş în regiunea Salland din provincia olandeză Overijssel.
Oraşul s-a dezvoltat în mai mare măsură pe partea estică a râului Ijssel, dar şi pe cea vestică. La răscruce de drumuri feroviare, Deventer se află şi pe autostrada A1 (Amsterdam-Berlin-Moscova). Perioada cea mai înfloritoare a oraşului a fost între anii 1000-1500, Deventerul dezvoltându-se datorită comerţului fluvial, ce se făcea cu vase mari, pe râul Ijssel. Prin acest comerţ fluvial, Deventerul a devenit membru al Ligii Hanseatice. Dar începuturile localităţii sunt mult mai timpurii, existând pe teritoriul respectiv o aşezare ce a fost prădată şi arsă din temelii în anul 882 de către vikingi. Imediat după această dată localitatea a fost fortificată, primind în 956 drepturile de oraş. Între anii 1500 – 1800 Deventerul şi-a pierdut din importanţa economică, reuşind, începând cu secolul al XIX-lea să devină un oraş industrial, ce se remarcă prin producţia de biciclete, covoare, sisteme de încălzire. Prin hotărârea Consiliului Local Sibiu din data de 31.03.2005 s-a aprobat înfrăţirea celor două oraşe, care s-a semnat efectiv la data de 22.05.2007, de către primarii Klaus Iohannis şi James van Lidth de Jeude, ca urmare a relaţiilor de colaborare în diverse domenii ce s-au dezvoltat imediat după evenimentele din decembrie 1989.
Takayama, din Japonia. Takayama este un oraş situat în prefectura japoneză Gifu, cunoscut şi sub denumirea de Hida – Takayama, după numele munţilor din apropriere -Hida-supranumiţi şi „Alpii Japonezi” .
Vechiului oraş Takayama i s-au alăturat, pe rând, în perioada 1926-1955, alte 4 localităţi. Ca suprafaţă, este cel mai întins oraş japonez, în cadrul unei conurbaţii alcătuite, începând din februarie 2005, împreună cu încă 2 oraşe şi 7 sate. Istoria Takayamei este sintetizată în şase perioade, păstrându-se mărturii încă din antichitate. Spre sfârşitul secolului al XIX-lea, municipalitatea Takayamei avea deja conturat un sistem modern de administrare, pentru o populaţie de peste 15000 de locuitori. Takayama şi-a dezvoltat o cultură proprie, care este un amestec între Edo şi Kyoto, cele două culturi majore ale Japoniei, foarte diferite între ele. Takayama este un oraş turistic în sine, dar atrage şi prin împrejurimile sale. Bucătăria locală este renumită, incluzând sansai (crudităţi montane) şi wasakana (peşte de râu), dar şi alte specialităţi nipone, precum cunoscută băutură sake . Tâmplăria, de la artizanat şi până la industria prelucrării lemnului, inclusiv producţia de mobilier, duc faima acestui oraş montan, alături de olărit şi alte meşteşuguri. Renumite mai sunt festivalurile Takayamei, templele, muzeele, diverse clădirile istorice, piaţa de lângă râu, situată în centrul oraşului. Proximitatea vulcanului stins Mount Norikura, de peste 3000 m, a unui sat tradiţional, staţiunile montane şi un imens parc acvatic, sunt doar o parte din atracţiile zonei, una din puţinele în care se păstrează foarte bine peisajul specific japonez. Prin hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 291/30.08.2012, s-a aprobat înfrăţirea propriu-zisă a celor două oraşe, în data de 04.09.2012 semnându-se, la Sibiu, de către primarii Klaus Werner Iohannis, respectiv Michihiro Kunishima, Înţelegerea de cooperare între Municipiul Sibiu din România şi oraşul Takayama din Japonia; aceasta oficializează Memorandumul ce a fost semnat, la 09 octombrie 2009, la Takayama, de către reprezentanţii celor două comunităţi.
Durham din Statele Unite ale Americii. Orașul Durham are o istorie de 150 de ani, fiind întemeiat inițial pe industria tabacului.
După prăbușirea acesteia, orașul a făcut eforturi uriașe pentru a-și regăsi calea spre dezvoltare. Astăzi, Durham este un centru de cercetare și inovare datorită numeroaselor firme importante prezente în Research Triangle Park, un oraș universitar prin prisma prestigioasei Universități Duke și a Universității North Carolina și un centru de excelență în medicină prin spitalele universitare Duke. Inițiativa acestei înfrățiri a pornit de la comunitatea românească din zona Durham – Raleigh, din dorința de a creea cât mai mult legături între țara natală și cea de care au fost adoptați, în beneficiul ambelor comunități din care fac parte. Aceștia au fost adevărați ambasadori ai orașului și au trezit interesul conducerii orașului american prin ceea ce Sibiul are de oferit ca partener. Înfrățirea Sibiului cu orașul Durham a fost aprobată de Consiliul Local Sibiu prin HCL 203/2019. Semnarea înțelegerii de cooperare între cele două orașe a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Local din Durham care a avut loc în 17 septembrie 2019, în prezența conducerii Primăriei, a reprezentanților comunității românești din Durham și a prietenilor americani pe care Sibiul și i-a făcut deja în orașul din Carolina de Nord. Primarul Astrid Fodor a prezentat Sibiul pe scurt, rezumând caracterul și reușitele orașului, ilustrate prin fotografii din Sibiu care au rulat pe ecranele sălii de consiliu. Conform textului înțelegerii, cooperarea între Sibiu și Durham se va desfășura în domeniul administrației locale, în cel cultural, sportiv, turistic, educațional, economic, dar și între cetățeni, schimburile urmând să fie încurajate și la acest nivel.
Deasemenea municipalitatea sibiană a încheiat acorduri de înfrățire cu Valencia din Venezuela – din 1993, cu Wirall din Marea Britanie – din 1994, Bauru din Brazilia – din 1995, Malines din Belgia – din 1996, Thorigne-Fouillard din Franța – cu cartierul Hipodrom din Sibiu – din 1995.