La Maratonul Internațional Sibiu se va alerga și pentru „Parcul Copiilor Săcădate”

Unul dintre proiectele ambițioase de la Maratonul Internațional Sibiu este cel al Asociației „Vatra satului Săcădate” care dorește amenajarea unui parc pentru copii în localitate.

Foto: Vatra Satului Săcădate

„Trăim într-o lume materialistă și individualistă, în care valorile tradiționale nu mai sunt respectate. Asociația „Vatra Satului-Săcădate” și-a făcut un scop din trezirea la viață culturală a unei întregi comunități rurale. Satul Săcădate s-a îmbogățit, în urma acestui demers, cu o casă muzeală restaurată, cu o bibliotecă de poveste, cu un teren de fotbal, cu o grădiniță și o sală de sport renovată. O comunitate nu rezistă în absența unor tradiții și a unor proiecte comune. Cea mai nouă componentă a acestui amplu proiect comunitar este un parc pentru copiii din sat, cu locuri de joacă atractive și cu un mobilier adecvat, care să invite la petrecerea timpului în aer liber” au transmis membrii asociației în memoriul care însoțește proiectul.

Primăria Avrig a amenajat mai demult un parc în sat, dar în prezent acesta se prezintă în condiții mi mult decât precare. Proiectul Asociației își propune să renoveze parcul din sat și să-l transforme într-un loc atractiv pentru petrecerea timpului liber. Prin mobilizarea voluntarilor din sat se dorește și crearea unui sentiment de coeziune fără de care o comunitate nu poate rezista în timp.

Pentru acest proiect Asociația Vatra satului Săcădate și-a propus un target de 10 000 de lei. Până în prezent s-au înscris pentru proiect 13 alergători.

Asociația „Vatra Satului-Săcădate” promovează cultura tradițională și valorile ei autentice, nu doar prin acțiuni de restaurare și conservare a vestigiilor trecutului, ci și în mod activ, prin punerea în scenă a obiceiurilor socio-culturale ale locului, prin trezirea la viață a satului, prin impulsionarea tinerelor generații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura