Victor Ponta a aruncat de la bugetul de stat aproximativ 15,4 miliarde de lei pe pomenile electorale. Acesta este motivul pentru care premierul Ponta nu vine cu un buget în Parlament, atunci ne-am da seama imediat că este imposibil de acoperit această gaură de 15 miliarde de lei.
Cu siguranță, principalele consecințe care le vom simți din cauza cheltuirii abuzive a banilor statului de către Ponta în 2015 sunt creşterea impozitelor şi taxelor, PSD va renunţa la cota unică. Nu românii trebuie să fie cei care vor deconta campania prezidenţială a premierului Ponta!
Eu propun românilor o viziune clară: investiţii publice care vor contribui la creșterea economiei românești! În loc să avem investiţii publice şi locuri de muncă, domnul Ponta a făcut praf banii, dându-i la primarii migratori, nerealizând investiţiile, ba mai mult au rămas bani neutilizaţi iar domnul Ponta se şi laudă cu banii aceştia.
Dacă eram la guvernare aş fi avut deja un buget pentru 2015. Reducerea TVA la 19% este posibilă în paralel cu îmbunătăţirea colectării. Evaziunea fiscală este de 16,2% din PIB, conform datelor oficiale. Dacă vrem să avem o evaziune mai mică, trebuie scăzut TVA-ul şi să avem o colectare mai bună. Nu se poate însă cu acest guvern. Eu propun să punem un Guvern capabil care să vrea să facă asta.
Nu am încredere deloc în acest Guvern, nu am încredere în Victor Ponta. Mii de oameni din diaspora nu au putut să voteze candidatul lor pe 2 noiembrie. Cel mai mare pericol pentru România este să ieşim din sistemul democratic pe care îl avem, Ponta este un pericol pentru România, nu spun gratuit aceste lucruri, şi mai ales după primul tur, când Ponta cheamă alături pe Vadim Tudor, care ne spune ce păcat că a fost arestat Adrian Năstase.
Trebuie să răsplătim munca şi să stopăm risipa banilor publici către diverse interese de scurtă durată ori populiste. Să trăim bine în economia de piață înseamnă, înainte de toate, să muncim bine. Avem nevoie să înţelegem această idee simplă, căci, altfel, rămân doar vorbe din şansele noastre de dezvoltare.
Mediul de afaceri solicită reguli bune pe termen lung, adică predictibilitate fiscală și legislativă pentru performanța economicei naţionale. Ca preşedinte voi garanta acest lucru! În absența acestor condiții elementare, întreprinzătorii nu pot planifica nimic, nici formarea capitalului, nici investițiile și nici atât crearea de noi locuri de muncă, iar economia este blocată și pierde oportunități, în așteptarea unor vremuri mai bune.
Absorbția fondurilor europene şi investiţiile trebuie să fie prioritatea zero a oricărei guvernări. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT nu are doar datoria de a înzestra contabil bugetul cu fonduri de cofinanțare pentru proiectele europene, ci să creeze capacitate instituțională și administrativă pentru ca proiectele de dezvoltare să fie concretizate financiar și economic.
Consider că politica economică trebuie să se facă în primul rând pentru economie, adică pentru cetățeni și nu pentru politicieni (pentru câștigurile electorale ale acestora).