Județul Sibiu caută investitori

Peste 50 de invitați străini și tot atâția din țară discută, în aceste zile, despre oportunitățile de afaceri pe care le oferă județul Sibiu, în cadrul celui mai important eveniment economic al anului organizat de Consiliul Județean Sibiu.

Conferința internațională „Oportunități de investiții în județul Sibiu – Valoare adăugată afacerii tale” a fost deschisă ieri în sala mare a Consiliului Județean. „Provocarea pentru noi, ca administrație județeană, este să profităm de atractivitatea municipiului Sibiu și să ducem dezvoltarea mai departe, spre alte localități care au avut tradiție industrială, care au forță de muncă și care oferă condiții optime de investiții prin parcurile și zonele industriale pe care le-au deschis. Este vorba despre acele localități care, în perioada de tranziție din ultimii 25 de ani, de la o economie centralizată la o economie de piață, au pierdut multe locuri de muncă, dar dispun de capacități și condiții care merită atenția oricărui investitor”, le-a transmis invitaților președintele Ioan Cindrea. După deschiderea oficială, a avut loc inaugurarea festivă a pavilionului „Produs în Sibiu“, amenajat la Sala Transilvania, prin care aproape 30 de producători și furnizori de servicii din județ se prezintă oaspeților din străinătate.

Deschiderea oficială, în sala festivă a Consiliului Județean Sibiu

Deschiderea oficială, în sala festivă a Consiliului Județean Sibiu

Ateliere de lucru

Ieri au avut loc două ateliere desfășurate în sala festivă a Bibliotecii Județene „Astra“. Primul, intitulat „Menține Sibiul competitiv” și organizat de Camera de Comerţ Industrie și Agricultură Sibiu, s-a bucurat de participarea a numeroși oameni de afaceri din județ, interesați de noi oportunități de dezvoltare a companiilor. Tema atelierului a fost identificarea unor măsuri pentru a crește competitivitatea companiilor din Sibiu, prin coagularea unui plan de achiziție de energie electrică și gaz metan la prețuri mai mici. Cel de-al doilea atelier, intitulat „Kaizen”, a fost organizat de CCIA Sibiu și Asociația Produs în Sibiu. Institutul Kaizen este o organizație globală de consultanță și instruire, promotoare a Managementului Îmbunătățirii Continue a performanței angajaților și companiilor care operează în Europa, America, Asia-Pacific și Africa. Unul dintre cele mai interesante puncte ale prezentării a fost cel referitor la „Educația Kaizen pentru România”, prin acțiunile de tip 5S Public, pentru realizarea și menținerea curățeniei în orașe, schimbarea în bine a mediului și dezvoltarea simțului civic, tematică abordată și de Yoshihito Tanaka, președintele Asociației Clean Up Japonia, în prezentarea susținută.

Produse și servicii locale, expuse la Sala Transilvania

Produse și servicii locale sunt prezentate la Sala Transilvania

Programul de astăzi

Ziua de astăzi include un important eveniment prin inaugurarea, la ora 10.00, a Clubului Francofon de Afaceri Sibiu în prezența E.S. François Saint-Paul, ambasadorul Republicii Franceze în România, și continuă cu patru ateliere pe tot atâtea teme de interes: construcții și materiale de construcții, moderator prof.dr.ing. Dorin Vasile Moldovan, de la Departamentul de Structuri, Facultatea de Construcții, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca; IT&C, moderator prof.univ.dr.habil. Laurent Chrzanovski, Swiss WebAcademy; Turism, transport pasageri și Dezvoltarea unei platforme logistice la Aeroportul Internațional Sibiu, ambele moderate de Marius Gîrdea, directorul general al AIS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura