Joaca de-a reciclarea

 

Peste 170 de elevi de clasa a III-a din Sibiu au avut parte de o experienţa didactică interactivă în Laboratorul Verde al Reciclării. Ineditul proiect iniţiat de Eco-Rom Ambalaje îi iniţiază pe cei mici în procesul colectării selective şi al reciclării.

 

Elevii şcolii cu clasele I-VIII „Nicolae Iorga” şi cei ai şcolii cu clasele I-VIII „Regina Maria” au avut parte de o experienţă inedită în această săptămână. Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns la Sibiu. „Laboratorul Verde este destinat elevilor din clasele I-VIII. Ei învaţă interactiv modul în care se colectează, se valorifică şi se reciclează deşeurile de ambalaje, toate subsumate conceptului de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje”, a precizat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

 

Tehnologia vine în ajutor

 

Laboratorul Verde este un autocar modificat şi adaptat pentru minţile curioase şi inventive ale copiilor, care vine în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică şi prietenoasă. Astfel, copiii sunt stimulaţi să descopere lucruri noi despre procesul de colectare selectivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animaţii pe tema colectării selective şi a unui spot didactic în ceea ce priveşte reciclarea de ambalaje.

 

La vârste fragede

 

Sibiul este cel de-al şaisprezecelea oraş din cele 25 în care va ajunge caravana pe parcursul proiectului. Săptămâna trecută, Laboratorul Verde a poposit în Mediaş, la şcoala cu clasele I-VIII nr. 5 şi şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu”, unde peste 100 de copii de clasa a III-a au descoperit tainele colectării. Fiind o premieră în rândul proiectelor educaţionale din România, Laboratorul Verde este adresat copiilor din clasa a III-a, părinţilor şi cadrelor didactice şi reprezintă o noutate din punct de vedere al conţinutului informaţional, cât şi al formatului revoluţionar pe care îl propune prin educaţie experimentală. Astfel, implicarea cadrelor didactice şi a părinţilor este o componentă esenţială, întrucât aceştia au un rol foarte important în educarea şi responsabilizarea celor mici. Prin intermediul proiectului, cadrele didactice sunt încurajate să exerseze colectarea selectivă atât la şcoală, cât şi acasă, ca un prim pas pentru protejarea mediului înconjurător. După Sibiu, caravana se va opri la Cluj, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova şi Alexandria.

Peste 350.000 tone de deşeuri reciclate

 

Iniţiatorul şi finanţatorul proiectului, Eco-Rom Ambalaje, este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de companii lider la nivel naţional şi internaţional. Eco-Rom a implementat şi dezvoltat în România un sistem de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia. În 2011, compania a reciclat peste 350.000 de tone de deşeuri de ambalaje, la finalul anului cantitatea de deşeuri colectată de la populaţie fiind cu 40% mai mare decât cea din anul anterior.

 

 

5.000

de elevi, din 50 de şcoli, vor experimenta în Laboratorul Verde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura