Iohannis a pierdut DEFINITIV casa de pe Bălcescu

Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi, după ce Curtea de Apel Pitești a respins, astăzi, contestația în anulare formulată de familia președintelui în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanță.
„Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată. Președintele României a luat act de hotărârea civilă a Curții de Apel Pitești de astăzi. Președintele s-a conformat deciziei instanței încă din noiembrie 2015, când a fost pronunțată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Brașov”, a precizat Dobrovolschi, la solicitarea AGERPRES.

Curtea de Apel Pitești a respins contestația în anulare formulată de familia președintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din centrul Sibiului.

„Ia act de renunțarea la cererea de intervenție. Respinge contestația în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta și 1.700 lei către intimații Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluța Ancuța”, se arată în încheierea de ședință publicată pe portalul instanțelor de judecată din Argeș.

Conform aceleiași surse, hotărârea Curții de Apel Pitești este irevocabilă.
Judecarea contestației în anulare s-a încheiat pe 15 februarie, instanța amânând atunci pronunțarea cu o săptămână.
Contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut imobilul aflat în centrul Sibiului, s-a judecat la Curtea de Apel Pitești conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanța supremă a admis atunci o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă. Potrivit presei locale, Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor în cei 10 ani cât a durat procesul. În urma articolelor apărute în presă, Carmen și Klaus Iohannis susțineau că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puțin la nivel de aparență, imparțialitatea judecătorilor.
Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov procesul privind imobilul din centrul Sibiului. Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.
Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii. Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept a lui Nicolae Baștea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura