Investițiile cu fonduri UE ale operatorilor de apă, prezentate la Sibiu

La inițiativa Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, Apă Canal Sibiu S.A. a organizat astăzi, la sediul companiei, ședința de lucru a operatorilor de apă din Regiunea Centru, privind proiectele de investiții cu finanțare europeană în infrastructura de apă și apă uzată.

La ședință au participat reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene: Cezar Caleap – secretar de stat, Bogdan Chițescu, director general adjunct AM POIM, Andrei Chivu, director Direcția Monitorizare Proiecte, Bogdan Tedorovici, director Direcția Autorizare Proiecte, Mihai Croitoru, director Direcția Regională Infrastructură Sibiu, reprezentanții Apă Canal Sibiu S.A., Gospodărie Comunală S.A. Sfântu Gheorghe, Compania Apa Brașov S.A., S.C. APA-CTTA S.A., S.C. HARVIZ S.A., S.C. Apa Târnavei Mari S.A., Compania AQUASERV S.A., precum și reprezentanții Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții.

În cadrul acestei întâlniri, au fost analizate stadiul proiectelor de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, precum și dificultățile cu care se confruntă operatorii în ceea ce privește elaborarea aplicațiilor de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii și măsurile de urgentare a demersurilor privind aprobarea acestora. De asemenea, s-au discutat problemele generate de modificările legislative cu care se confruntă antreprenorii si beneficiarii proiectelor finanțate prin POIM 2014-2020, care pot conduce la blocaje majore în implementarea proiectelor și s-a încercat identificarea unor soluții în vederea sprijinirii acestora.

POIM, cel mai mare program operațional al României

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este cel mai mare program operațional al României și al doilea ca mărime din Uniunea Europeană. POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea alocării nerambursabile (6,94 mld. euro Fond de Coeziune, 2,28 mld. euro Fond European de Dezvoltare Regională, 2,414 mld .euro cofinanțare) și mai mult, un program strategic pentru țara noastră, având în vedere faptul că asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*