Bolta Rece, un restaurant îndrăgit de toți sibienii, își va redeschide porțile în 2018, după o investiție de peste un milion de euro a dezvoltatorului imobiliar Euro Imob International.
Restaurantul Bolta Rece împlinește 153 de ani de la prima zi de funcționare. În 2018, restaurantul-emblemă din Sibiu va reveni la prima destinație, cea care l-a consacrat în anul 1865: restaurant, berărie, cafenea, cofetărie.
Restaurant, berărie, 6 camere în regim hotelier
Dezvoltatorul imobiliar Euro Imob International, beneficiarul investiției, a demarat ample lucrări de amenajare în zonă, anunță compania, într-un comunicat de presă. Prima etapă a proiectului este cea de demolare a anexelelor construite de-a lungul anilor, neadecvate atât din punct de vedere funcțional, cât și structural. Următoarele faze ale proiectului prevăd reabilitarea și extinderea clădirii principale, amenajări interioare și exterioare, construirea unei terase acoperite, realizarea acceselor pietonale, amenajarea curții interioare cu spații de agrement și spații verzi. La etajul clădirii existente vor fi pregătite camere de cazare în regim hotelier. Valoarea totală a investiției este de peste 1 milion de euro și se preconizează că va fi finalizată în vara anului 2018.
Parcul Sub Arini a fost amenajat ca parc englezesc începând cu anul 1856, la inițiativa Societății de Înfrumusețare a Orașului Sibiu, potrivit site-ului oficial al orașului. Parcul are 22 de hectare și peste 700 de specii de arbori și arbuști. Comunitatea l-a angajat pe inginerul Wolfgang Seifried care a organizat parcul în jurul a două alei. Prima construcție apare între 1863-1865, când se deschide restaurantul „Bolta Rece”, restaurant ce rezistă până astăzi. Acesta a fost întâi locuința grădinarului și o cofetărie. Apoi s-a transformat în restaurantul „Sub Arini” și în cele din urmă în numele cunoscut de toți sibienii până astăzi.