Inteligența Artificială este tot mai prezentă în viețile noastre în diverse domenii. Curios este să vezi cât de realist percepe și evenimentele sportive. Tocmai din acest motiv, Inteligența Artificială a fost folosită pentru a anticipa rezultatele României de la EURO 2024.
Cel mai cunoscut instrument AI, ChatGPT, a fost întrebat cât de departe poate ajunge România la EURO 2024, iar răspunsul a fost realist: România se poate califica în optimile de finală.
„Cu privire la evoluția Naționalei de Fotbal a României la EURO 2024, previziunile sunt marcate de o combinație de optimism și realitatea competiției. Analizând actuala configurație a echipei și contextul fotbalistic internațional, cu jucători precum Ianis Hagi, Denis Drăguș sau Florinel Coman, se pare că o performanță solidă până în optimile de finală este o țintă realistă.
Naționala României a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani, cu o generație tânără talentată și un mix echilibrat de experiență și entuziasm. Optimile de finală ar putea reprezenta un obiectiv realizabil, având în vedere potențialul echipei românești. Este esențială o strategie bine pusă la punct și o pregătire temeinică pentru a face față adversarilor de calibru”, a transmis ChatGPT, conform DigiSport.ro.
De asemenea, ChatGPT a explicat care sunt criteriile de care va depinde parcursul României la EURO 2024.
„În același timp, variabilele precum tragerea la sorți, forma jucătorilor cheie și aspecte tactice vor juca un rol esențial în determinarea parcursului echipei la turneul final. Fanii așteaptă cu nerăbdare ca echipa națională să aducă bucurie și mândrie, iar o prezență remarcabilă în optimile de finală ar consolida poziția României în lumea fotbalului european. În concluzie, cu o abordare echilibrată și determinare, Naționala de Fotbal a României poate aspira la performanțe notabile la EURO 2024, cu șanse realiste de a ajunge în optimile de finală, oferind astfel o bucurie în plus fanilor pasionați”, este concluzia ChatGPT.
Nu doar ChatGPT oferă șanse bune României să ajungă în optimile de la EURO 2024. Aceasta este și părerea tipsterilor pe majoritatea platformelor de pronosticuri pariuri, iar șansele mari pe care România le are sunt reliefate și de cotele agențiilor de pariuri care au pregătit oferta antepost pentru turneul final din Germania. România are șansa a doua la calificarea în optimi, după Belgia, echipă din prima urnă valorică, cu un statut complet diferit față de al „tricolorilor”.
ChatGPT a realizat și cel mai bun ‘prim 11’ din istoria fotbalului
Nu este prima dată când ChatGPT este folosit pentru a face diverse analize din lumea fotbalului. Recent, software-ul a realizat și cel mai bun ‘prim 11’ din istoria fotbalului, care a arătat astfel:
- Lev Yashin (URSS) – Cafu (Brazilia), Bobby Moore (Anglia), Franz Beckenbauer (Germania), Paolo Maldini (Italia) – Johan Cruyff (Olanda), Michel Platini (Franța), Diego Armando Maradona (Argentina) – Cristiano Ronaldo (Portugalia), Pele (Brazilia), Lionel Messi (Argentina).
În ceea ce privește cei mai buni fotbaliști din secolul XXI, primul loc este ocupat de Lionel Messi, urmat de Cristiano Ronaldo, Andres Iniesta, Xavi Hernandez și Neymar Jr. Zinedine Zidane este abia al șaselea, urmat de Ronaldinho, Kaka, Francesco Totti și Paolo Maldini.
În viziunea ChatGPT, cel mai bun antrenor din istoria fotbalului este Sir Alex Ferguson, care a scris istorie pe banca lui Manchester United. Locul doi în acest top este ocupat de Pep Guardiola, pe trei se află Jose Mourinho, în timp ce al patrulea este Carlo Ancelotti, antrenorul celor de la Real Madrid.
În ceea ce privește cele mai mari rivalități din istoria fotbalului, pe primul loc se află El Clasico din Spania, ce pune față în față Real Madrid și FC Barcelona. A doua cea mai mare rivalitate din fotbal în viziunea ChatGPT este The Old Firm din Scoția, dintre Rangers și Celtic, iar locul trei este ocupat de Derby Della Madonnina dintre AC Milan și Inter Milano.
Ce este ChatGPT?
ChatGPT este un bot de inteligență artificială lansat de compania OpenAI în noiembrie 2022. S-a remarcat prin răspunsurile rapide din diverse domenii, care au ca sursă o bază uriașă de informații pe care a asimilat-o. ChatGPT a început să fie folosit în numeroase domenii, însă în anumite privințe continuă să ofere răspunsuri parțial sau complet eronate, motiv pentru care trebuie utilizat cu atenție.
De la apariția ChatGPT, pe piață au fost lansate și alte produse similare, iar numeroase companii din industrie investesc masiv în Inteligența Artificială.