Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu reacționează după ancheta jurnalistică de la Somarest

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, prin reprezentanții săi legali, susține că nu a făcut niciun fel de declarații cu privire la Somarest S.R.L. și nici nu a primit vreo solicitare în acest sens, de la reprezentanți ai mass-media sau alte persoane fizice sau juridice, anunță instituția, printr-un comunicat de presă, în urma articolului cu privire la fabrica Somarest apărut în prestigioasa publicație britanică ”The Guardian”.

„Angajatul I.T.M. Sibiu, Enciu Dumitru, nu a fost mandatat pentru a da declarații în numele instituției și nici nu are prevăzute în fișa postului atribuții în acest sens. Pe site-ul oficial al I.T.M. Sibiu, www.itmsibiu.ro, sunt postate datele de contact ale reprezentantului legal – inspector șef, precum și ale purtătorului de cuvânt al instituției, iar aceștia nu au fost contactați de reprezentanți ai The Guardian, sau de alți reprezentanți ai mass-media, cu privire la Somarest S.R.L. Prin urmare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu se dezice de orice fel de informații care fac referire la subiectul tratat de articolul din The Guardian, apărute în presă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu stă la dispoziția presei, prin reprezentanții legal nominalizați, cu privire la orice subiect de interes public”, a precizat Francisc Szombatfalvi -Török, inspectorul șef al ITM Sibiu.

Cea mai mare parte a pantofilor marca Louis Vuitton pe care grupul Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) îi vinde la prețuri cuprinse între 500 și 1.800 de lire sterline perechea sunt produși la uzina Somarest din Cisnădie, arată o anchetă a jurnaliștilor de la The Guardian. Potrivit publicației britanice, existența acestei uzine este un secret bine păzit, iar echipa managerială face eforturi pentru a se asigura că nu există nicio menționare a mărcii Louis Vuitton.

Cei aproximativ 700 de angajați ai fabricii primesc salariul mediu din industria de confecții din România, care este de aproximativ 133 de euro pe lună, ceea ce înseamnă că un muncitor ar avea nevoie de salariul pe șase luni pentru a putea cumpăra o pereche de pantofi Louis Vuitton, mai arată ancheta britanicilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura