Infirmieră din al doilea Război Mondial: „Of, of, of, să nu mai trăiască nimeni războiul, să vadă oameni morți și răniți”

Dan Ramf, istoric si directorul Muzeului Aviaţiei „Hermann Oberth” Mediaş, relatează într-o postare pe Facebook întâlnirea emoționantă pe care a avut-o cu ultima infirmieră din Nordul județului Sibiu care ajuta răniții în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dan Ramf anunță în aceeași postare și trecerea la cele veșnice a veteranului Arion Nichie (1922 – 2022), o veste tristă care însă este compensată bucuria aniversării Oliviei Răduț, cea care în urmă cu 80 de ani aducea alinare răniților din spitale.

„Dragi prieteni sunt zile agitate, pline de teamă și neliniște, cu întrebări și căutări.

Întotdeauna răspunsul cel mai potrivit îl găsim în cartea de istorie, rămâne să ne găsim timp pentru asta.

Am primit cu tristețe plecarea la cele veșnice a veteranului Arion Nichie (1922 – 2022), veste compensată de bucuria aniversării doamnei Răduț Olivia, cea care în urmă cu 80 de ani aducea alinare răniților din spitale.

„-Of, of, of, să nu mai trăiască nimeni războiul, să vadă oameni morți și răniți. Îi aduceau de pe front la spital, îi operau, la unii le tăia piciorul sau mâna, era foarte trist!”.

În aceste zile triste, împreună cu domnul colonel (rz) Marius Popenta președintele ANVR și AMVVD Sibiu, și domnul colonel (rt) Aurel Blidariu președinte al Subfilialei ANVR Mediaș, am vizitat-o pe ultima infirmieră din Nordul județului Sibiu care ajuta răniții în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Le mulțumesc frumos celor doi domni pentru atenția și dragostea arătată veteranilor de război din județul Sibiu!

Îi spunem cu toții La Mulți Ani doamnei Olivia Răduț!

Dumnezeu să-i dea sănătate!

Iar noi cei din Țară să nu-i uităm pe cei care în 1944 au rămas dincolo de hotarele naționale. Acum, mai mult ca niciodată vor avea nevoie de noi” a scris Dan Ramf pe Facebook.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura