Începe TIFF Sibiu 2024: ce actori și regizori vin la festival

Echipa filmului Anul Nou care n-a fost, câștigător a patru premii la Festivalul de la Veneția, se va întâlni cu publicul la cea de-a 18-a ediție a TIFF Sibiu, care începe pe 12 septembrie.

Foto: TIFF Sibiu

Festivalul propune astfel publicului, pe lângă o serie de premiere, și discuții cu cineaști și actori români, care vor răspunde întrebărilor din sală după proiecții. La Sibiu va veni și echipa din spatele Moromeții 3 (r. Stere Gulea).

Programul complet și biletele pentru fiecare proiecție sunt disponibile online – https://tiffsibiu.eventbook.ro/

Festivalul va avea loc în perioada 12 – 15 septembrie, iar proiecțiile sunt programate în Piața Mare, la Cine Gold și Forumul German – Sala Oglinzilor. În Piața Mare, intrarea este liberă, iar accesul la proiecțiile dedicate copiilor se face în baza rezervării unui bilet cu valoare 0.

Actrița Alice Cora Mihalche se întâlnește cu publicul la avanpremiera filmului Unde merg elefanții (r. Gabi Virginia Șarga, Cătălin Rotaru), vineri, 13 septembrie, de la ora 18:00, la Cine Gold. Filmul este o poveste de iubire și prietenie între trei personaje aflate într-un moment greu al existenței lor.

Regizorul Bogdan Mureșanu, alături de actorii Andrei Miercure, Nicoleta Hâncu și Alice Cora Mihalache se vor alătura spectatorilor de la Cine Gold vineri, 13 septembrie, ora 20:00, pentru proiecția în avanpremieră a comediei negre care a impresionat juriile de la Veneția. Acțiunea din Anul Nou care n-a fost se petrece într-o singură zi din decembrie 1989, când personajele – oameni obișnuiți din București – încearcă să își ducă viețile într-o societate din ce în ce mai sufocantă.

Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent la proiecția documentarului Nasty, despre viața și cariera lui Ilie Năstase, tot vineri, de la ora 20:30, în Piața Mare.

Tânărul actor Vladimir Țeca le dă întâlnire adolescenților la proiecția filmului Horia (r. Ana-Maria Comănescu), care va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, ora 11:00, la Cine Gold. Un road movie și coming of age în aceeași măsură, filmul spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării.

Unul dintre cele mai așteptate filme ale sezonului, Moromeții 3 (r. Stere Gulea) se vede sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 16:00, la Cine Gold, în prezența a trei actori din rolurile principale: Alex Călin, Olimpia Melinte și Mara Bugarin, dar și a producătorului Tudor Giurgiu. În Moromeții 3, Stere Gulea continuă povestea cunoscută din romanele lui Marin Preda și își imaginează parcursul lui Nicolae (Alex Călin), fiul cel mic al lui Ilie Moromete (Horațiu Mălăele) în turbulenții ani 50.

Tot pe 14 septembrie, la Cine Gold, de la ora 20:30, publicul are ocazia să urmărească filmul Clasat (r. Horia Cucuta, George ve Ganæaard) câștigător al Premiului pentru Lungmetraj Românesc la TIFF.23. Construit inteligent, ca o investigație jurnalistică, filmul explorează dedesubturile unei corporații românești care dezvoltă o Inteligență Artificială. În sală vor fi prezenți regizorul George ve Ganeard și sunetistul Andrei Vicol.

În ultima zi de festival, pe 15 septembrie, regizorul Claudiu Mitcu vine la proiecția Rusalka, la Cine Gold, de la ora 18:00. Filmul are o distribuție impresionantă și spune povestea unui grup de prieteni care își fac vacanțele împreună: Maia Morgenstern, Rodica Lazăr, Rodica Negrea sau Claudiu Istodor.

Programul complet al celor patru zile de festival poate fi descoperit pe sibiu.tiff.ro si pe pagina de Facebook a Festivalului. Programul poate suferi modificări în caz de vreme nefavorabilă. Modificările vor fi anunțate pe site și pe pagina de Facebook.

Festivalul Internațional de Film Transilvania la Sibiu este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura