Începe festivalul „Zilele Hungarikum”

Ceremonia oficială de deschidere a festivalului Zilele Hungarikum va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 19:00, în Biserica romano-catolică Sf. Treime din Sibiu, unde corul orașului Veszprém din Ungaria va asigura programul și concertul festiv.

Foto: Organizatori

Grupul este unul dintre cele mai importante coruri mari din Ungaria, foarte popular atât în țară cât și peste hotare. Au obținut rezultate profesionale semnificative la numeroase concursuri naționale și internaționale iar concertele lor sunt foarte bine primite de publicul larg. Repertoriul include bijuterii a cappella ale literaturii muzicale, prelucrări din muzică religioasă și capodopere internaționale. Coordonatorul orchestrei este Ágnes Érdélyi.

Sunt așteptați la Sibiu participanți din România și alte 4 țări vecine

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum este specială din punctul de vedere al participării internaționale. În perioada 4-7 iulie, pe lângă participanții din țară vor fi prezenți la festivalul maghiar din Sibiu oaspeți din alte 4 țări: Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia cu diferite programe culturale și culinare.

Foto: Organizatori

Un bogat program cultural, care se adresează deopotrivă adulților cât și copiilor sunt, de asemenea atracția acestui festival așteptat de comunitatea maghiară și apreciat de publicul larg. Vizitatorii Muzeului în aer liber ASTRA din Dumbrava Sibiului vor putea degusta o mare varietate de preparate și produse specifice maghiare.

Foto: Organizatori

 

32 echipe gătesc și 29 înscrise la Concursul de gătit din cadrul festivalului maghiar

La Concursul de gătit de sâmbătă s-au înscris 29 echipe, iar duminică 12 echipe de profesioniști și invitați ai organiyatorilor atât din țară cât și de peste hotare vor prepara atracții culinare deosebite. Pe lângă vestitul gulyás – preparat din carne de mânzat, porc sau chiar din miel, printre preparate se vor regăsi: tocăniță de cocoș, tocăniță de porc cu șoric și garnitură, supă de iepure, bogrács de Sibiu, deserturi, fasole boabe ca la Mohács, haluska din Slovacia sau tocană de mangaliță fiartă în bere artizanală Augusta. Pentru potolirea papilelor gustative ne vor ajuta vinurile din zona Aiudului de la Crama Takács, berea artizanală de la Bere SB și pălinca de la Orbán Pálinka.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*