Încep înscrierile pentru Școala de vară ASTRA 2023

A treia ediție a Școlii de Vară ASTRA se va desfășura în perioada 23-25 august 2023, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Dedicat profesioniștilor din domeniul științelor informării și documentării, în special bibliotecari, evenimentul va oferi participanților prilejul de a urmări prezentări și aplicații practice care vizează analiza și vizualizarea datelor bibliografice, managementul datelor bibliografice în instituțiile memoriei culturale și utilizarea în biblioteci a unor instrumente bazate pe inteligența artificială. Programul va include, de asemenea, un workshop intitulat „Circuitul informației în microcosmosul uman: gânduri, emoții, senzații, comportamente”.

Cursurile propuse se vor desfășura gratuit la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7), iar participanții selectați, în limita locurilor disponibile, vor beneficia de cursuri susținute de patru lectori: dr. Milena Dobreva, Europeana Network Association (https://gate-ai.eu/en/staff/milena-dobreva-phd), lector univ. dr. Robert Coravu, Universitatea din București (https://unibuc.ro/user/robert.coravu), drd. Nicolaie Constantinescu, lector asociat, Universitatea din București (https://www.linkedin.com/in/kosson) și psiholog Mihaela Coravu (https://www.linkedin.com/in/mihaela-coravu-4ab51739).

Informații detaliate referitoare la înscrieri, selecția participanților și numărul de locuri disponibile se regăsesc online: https://bjastrasibiu.ro/scoala-de-vara-astra-2023/

Școala de vară ASTRA este o inițiativă de educație nonformală care are drept obiectiv transferul de cunoștințe și abilități cu un înalt grad de noutate pentru domeniul științelor informării și documentării.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*