În prag de Ignat. Cum ne apărăm de incendii

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne: sacrificarea animalelor, afumarea produselor specifice Crăciunului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu vine în sprijinul cetățenilor cu următoarele recomandări privind repectarea următoarelor măsuri de prevenire și apărare împotriva incendiilor:

 Locul ales pentru sacrificarea porcului și realizarea tuturor operațiunilor specifice tradiției (în care se include și utilizarea focului deschis), trebuie să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;
 În apropierea locului în care se desfășoară activitățile, trebuie asigurate mijloacele de primă intervenţie (recipiente cu apă, stingătoare etc.);
 Buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;
 Se interzice folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei se efectuează în condiții de siguranță și respectând cu celeritate normele de apărare împotriva incediilor.
 Buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată;
 Amenajarea afumătorilor se realizează în spații construite din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile, amplasate la distanţe de siguranţă faţă de restul construcţiilor şi supravegheate pe toată perioada funcţionării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*