În județul Sibiu sunt acum 859 de refugiați ucrainieni

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Sibiu gestionează, monitorizează și oferă sprijin permanent persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României și sosite în județul Sibiu. De la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și alte informații utile pentru integrarea acestora în România.

De la începutul conflictului izbucnit în Ucraina și până în prezent, la nivelul județului Sibiu, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a înregistrat și a oferit sprijin umanitar unui număr de 1365 persoane dintre care 818 adulți și 547 copii .

La acest moment, în județul Sibiu sunt cazate un număr total de 859  persoane, dintre care 522 adulți și 337 copii, după cum urmează:

–        599 persoane cazate la persoane fizice

–        230 persoane cazate la persoane juridice

–        30 persoane cazate  la ONG-uri

În ceea ce privește situația locurilor de cazare puse la dispoziție cetățenilor ucraineni care sosesc în Sibiu de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vă informăm următoarele:

  • Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – în prezent nr locuri ocupate 29 din 80 disponibile;
  • Hotel Sport – în prezent nr locuri ocupate 1 din 40 disponibile.

Menționăm că situația este într-o continuă dinamică.

În conformitate cu Anexa nr.1, a Hotărârii CJSU nr.4/2022 ,locurile operaționalizate la acest moment de către CJSU sunt următoarele:

-30 locuri -Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu Cămine studenţești (Bld.Victoriei, nr. 10);

-50 locuri – Universitatea “LucianBlaga” din Sibiu Centrul de Cercetare și Perfecționare Păltiniș;

-40 locuri Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu Cămin Sportiv Hotel Sport (Sibiu, str. Octavian Goga nr. 2);

-20 locuri Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, Strada Postăvarilor 18.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru”al județului Sibiu, sunt la datorie permanent și lucrează în sistem integrat, alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Sibiu pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*