Volumul ”Theory in the “Post” Era: A Vocabulary for the 21st-Century Conceptual Commons”, apărut la Bloomsbury Academic a câștigat premiul pentru cel mai bun volum colectiv, acordat de American Association of Teachers of Slavic and East European Languages. Unul dintre cei trei cordonatori ai volumului este profesorul Andrei Terian , din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Foto: ULBS
Duminică, 19 februarie 2023, cu ocazia conferinței anuale desfășurate în format virtual, AATSEEL (American Association of Teachers of Slavic and East European Languages) și-a anunțat câștigătorii premiilor pe care le acordă anual pentru volume din domeniile studiilor slavice și est-europene. Dintre acestea, premiul pentru cel mai bun volum colectiv (Best Edited Multi-Author Scholarly Volume) i-a fost acordat în acest an volumului ”Theory in the “Post” Era: A Vocabulary for the 21st-Century Conceptual Commons”, apărut la Bloomsbury Academic și coordonat de către Alexandru Matei (Universitatea „Transilvania” din Brașov), Christian Moraru (University of North Carolina, Greensboro) și Andrei Terian (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu).
Alături de ASEEES (Association for Slavic, East European, and Eurasian Studies), AATSEEL este cea mai prestigioasă asociație profesională din domeniul studiilor est-europene care activează la nivel mondial. Înființată în anul 1941, ea recunoaște prin premiile sale realizări editoriale de excepție din anul precedent, precum cea mai bună carte de studii literare, cea mai bună carte de studii culturale, cel mai bun volum de debut, cel mai bun volum colectiv, cea mai bună traducere în limba engleză, cea mai bună carte de lingvistică sau cea mai bună carte de pedagogie.
Conform declarațiilor câștigătorului din partea ULBS,” Theory in the “Post” Era” este al doilea volum din seria de publicații ale Institutului de Teorie Critică de la Păltiniș, care reprezintă rezultatul unei colaborări de aproape un deceniu între ULBS și University of North Carolina, Greensboro (NC, SUA) și care a fost inaugurată în anul 2017 prin volumul ”Romanian Literature as World Literature”. Volumul câștigător reunește contribuțiile a 16 cercetători din SUA, Belgia, Austria și România, care și-au propus să exploreze în ce măsură și prin ce elemente teoria și critica literară românească ar putea deveni competitive pe plan internațional, furnizând concepte și practici inedite și formulând astfel răspunsuri la câteva dintre întrebările urgente ale prezentului.